14. 4. 2020, 19:10 | Vir: STA

Italijanka s seboj na sprehod vzela svojo želvo

Profimedia
Italijanka s seboj na sprehod vzela svojo želvo (foto: Profimedia)

Italijanka si je v Rimu kljub strogi omejitvi gibanja želela na prosto in s seboj na svež zrak vzela svojo želvo. Policije pa ni prepričala s svojim izgovorom, da je njena domača žival nujno potrebovala sprehod in jo je oglobila s 400 evri kazni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Italiji zaradi epidemije novega koronavirusa rabiš utemeljen razlog, da zapustiš svoj dom. Med drugim greš lahko v trgovino ali sprehajaš svojega psa. Sprehajanje želv pa ne sodi med ustrezne razloge.

Rimska policija je sporočila, da so 60-letnico zasačili izven njenega doma brez utemeljenega razloga. "Ženska se je sprehajala z želvo," je pisalo v izjavi. Želva je bila po opisu velika kot pica in na sebi ni imela vrvice.

Zaradi kršenja karantenskih ukrepov, ko je bila ženska zunaj brez utemeljenega razloga, mora sedaj plačati 400 evrov kazni.

Italijanske oblasti so na veliki ponedeljek izdale rekordnih 16.545 kazni zaradi kršenja omejitve gibanja, še 13.756 pa v nedeljo.

Zaradi strogih omejitev so se na spletu že pojavile šale, ko Italijani na družbenih omrežij ponujajo izposojo psov vsem, ki potrebujejo razlog, da gredo ven.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.