20. 10. 2020, 15:05 | Vir: STA

Italijanska vlada v boj proti covidu-19 pošilja vplivneže

profimedia

Najbolj slaven italijanski zvezdniški par, raper Fedez in modna vplivnica Chiara Ferragni, sta se pridružila vladnemu projektu pri promoviranju preventivnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Fedez je že v prvem videu, ki ga je objavil v ponedeljek, pozval k nošenju mask na prostem.

Fedez je v ponedeljek na Instagramu objavil video, v katerem je povedal, da sta bila z ženo nadvse presenečena, ko sta v nedeljo prejela klic premierja Giuseppeja Conteja, ki ju je prosil za pomoč. Že v prvem posnetku je izrazil podporo ukrepom za zajezitev pandemije.

"Ljudje, smo v zelo, zelo, zelo resni situaciji," je povedal glasbenik. Prepričan je, da si država ne more dovoliti podobnega zaprtja kot spomladi. Vse je odvisno od odgovornosti posameznika, je poudaril.

"S preprosto gesto se lahko nekako izognemo enemu najhujših scenarijev," je povedal in zamahnil z masko v roki. "Uporabljajte masko," je izpostavil.

Podobno je danes objavila tudi Chiara Ferragni, ki je na Instagramu pozvala k nošenju maske, saj da je to minimalna žrtev za velik učinek.

Par ima na Instagramu skupaj več kot 32 milijonov sledilcev. Živita v Milanu, prestolnici Lombardije, ki je bila v prvem valu izbruha covida-19 najbolj prizadeta dežela v Italiji. Razmere so kritične tudi sedaj. V zadnjem tednu so v Italiji dnevno potrdili tudi po več kot 10.000 novih okužb z novim koronavirusom.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.