10. 7. 2020, 14:10 | Vir: STA

Italijanski pevec Zucchero zaradi epidemije prestavil načrtovane koncerte na prihodnje leto

profimedia
Italijanski pevec Zucchero zaradi epidemije prestavil načrtovane koncerte na prihodnje leto (foto: profimedia)

Koncert italijanskega glasbenika Zucchera, ki je bi načrtovan 3. novembra v dvorani Stožice, je zaradi epidemije koronavirusa prestavljen na 31. maj 2021, so sporočili organizatorji. Ti obenem poudarjajo, da že kupljene vstopnice veljajo za nov termin. Imetniki vstopnic, ki jim novi datum ne ustreza, pa jih lahko vrnejo do konca julija.

V tem primeru bodo na prodajnem mestu dobili povrnjeno kupnino. Organizatorji sicer pozivajo vse kupce, da obdržijo vstopnice za novi termin in s tem, kot so zapisali, "podprejo prihodnost koncertnega dogajanja v Sloveniji".

Leta 1955 rojeni Adelmo Fornaciari je poleg Erosa Ramazzottija in Jovanottija eden redkih italijanskih glasbenikov, ki je širše mednarodno prepoznaven. Preboj mu je uspel leta 1991 s pesmijo Senza una donna (Without s Woman), ki jo je posnel skupaj s Paulom Youngom.

V svoji glasbeni karieri je izdal 13 studijskih albumov, prodal več kot 60 milijonov plošč in sodeloval z velikimi glasbenimi imeni, kot so Sting, Luciano Pavarotti, B. B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono in Joe Cocker. Za svojo glasbo je prejel številne nagrade in bil nominiran za prestižnega grammyja. Lani so mu podelili nagrado Premio Tenco, eno najpomembnejših italijanskih glasbenih nagrad.

Zuccherova glasba v prvi vrsti izraža ljubezen do bluesa, sicer pa je prepredena z značilnim italijanskim pridihom. Med njegove uspešnice se uvrščajo Baila (Sexy Thing), Diamante, Diavolo in Me, Senza una donna, Il Volo, Occhi, Cosi Celeste, Rispetto, ki jih običajno izvede na vseh svojih koncertih.

Po "izletu v kubanske ritme" z albumom La Sesion Cubana (2012) si je po ameriški turneji leta 2014 vzel čas za premor, nato pa se vrnil v odlični formi. Oktobra 2016 je že navdušil ljubljansko občinstvo v Stožicah, ko je predstavljal zadnji album The Black Cat, pred tem pa leta 2011 s predstavitvijo albuma Chocabeck tudi v ljubljanskih Križankah.

Konec leta 2017 je izdal kompilacijski album Wanted (The Best Collection), s katerim je obeležil 35 let kariere, leta 2018 pa je sledila koncertna turneja po Evropi. Med najbolj odmevnimi sta bila koncerta na Markovem trgu v Benetkah in v londonskem Hyde Parku, so zapisali organizatorji ljubljanskega koncerta.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.