A. B. | 7. 4. 2022, 10:30

Iz britanskega dvora ušle OBČUTLJIVE informacije o kraljici Elizabeti ll.

Profimedia

Postopki, ki v primeru smrti monarhinje sledijo tradiciji družine, so zelo natančni. Vsak izmed zaposlenih ve, kaj mora storiti. 

Član valižanske vlade, naj bi predstavniku za odnose z javnostmi po elektronski pošti pomotoma poslal informacije o postopkih v primeru smrti 95-letne kraljice Elizabete ll. Kot so zapisali na britanskem BBC, je bil razkrit pogovor in varnostna brošura, označena z oznako občutljivo. Zaradi dogodka so v Združenem kraljestvu že odprli preiskavo, valižanska vlada pa navaja, da zaupne informacije v tem primeru niso bile razkrite, piše N1

Po podatkih BBC so dogodek njene smrti poimenovali "Operacija London Bridge (prevod: Londonski most), postopki pa so praktično dovršeni in jih je kraljica potrdila. Vsebovali naj bi uradni program dogodkov za 10 dni po smrti njenega visočanstva ter vrsto logističnih načrtov in postopkov ravnanja v skladu s tradicijo. K temu pa so dodana tudi že zapisana obvestila za ministre in širšo javnost.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura (@laura.n.rice)

Spletni portal Politico je v svoji obsežni analizi poslanih dokumentov izpostavil nekaj pravil in napotkov, ki so jih obsegali ti interni dokumenti, pri čemer vsak zaposleni natanko ve, kaj je njegova naloga - od kuharja do ministra. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.