9. 6. 2020, 12:31 | Vir: STA

Z Brnika na grške otoke od sredine julija dalje

Profimedia

Napovedi vodstva upravljalca ljubljanskega letališča Fraport Slovenija, da se bodo z drugo polovico julija začeli čarterski leti z Brnika na grške otoke, se uresničujejo. Grški prevoznik Aegean Airlines in hrvaški nacionalni prevoznik Croatia Airlines bosta povezave začela izvajati od sredine naslednjega meseca, poroča portal EX-YU Aviation.

Croatia Airlines bo tako po pisanju portala v tednu, ki se začne z 11. julijem, začel tedensko leteti na egejski otok Lemnos.

Aegean Airlines bo v istem tednu medtem začel opravljati čarterske lete na Krf in Lefkado v Jonskem morju ter na Rodos in Karpatos v Egejskem morju.

Da bo na ljubljanskem letališču baziral eno letalo, je pred meseci napovedal tudi hrvaški čarterski prevoznik Trade Air.

Zagon poletnih čarterskih letov je nov korak na poti k normalizaciji razmer na Letališču Jožeta Pučnika po zaustavitvi potniškega prometa zaradi epidemije covida-19. Pot nazaj k številkam iz lanskega leta ali rekordom iz minulih let bo po napovedih pristojnih razmeroma dolga.

Redni letalski potniški promet po dveh mesecih in pol je sicer stekel konec maja s prihodom prvega letala Air Serbia iz Beograda.

Do sredine junija na ljubljanskem letališču pričakujejo tudi Lufthanso, poljskega prevoznika Lot in Montenegro Airlines, do konca junija pa še Swiss Air, Brussels Airlines, Transavio, Air France in British Airways ter nato po 1. juliju, ko naj bi promet stekel bolj smelo, tudi druge.

Sta se pa povezavi z Ljubljano v letošnji poletni sezoni odpovedala Iberia in Finnair, napovedani novi liniji na letališče Luton v poletni sezoni naj bi se odpovedal tudi Easyjet.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.