26. 5. 2020, 18:02

Iz SNG Nova Gorica o veseli novici: "Smo tik pred odprtjem!"

SNG Nova Gorica

Tokratno sporočilo prinaša vesele novice iz SNG Nova Gorica. Po skorajda treh mesecih, kolikor je bil gledališki oder ovit v temo in so bila vrata naših dvoran zaradi zaščite najranljivejših skupin in zajezitve širjenja novega koronavirusa za javnost zaprta, z navdušenjem sporočamo, da smo tik pred vnovičnim odprtjem gledališča.

V SNG Nova Gorica so se na (zainteresirano) javnost obrnili z naslednjimi besedami:

Naj izkoristimo to priložnost in se vam zahvalimo za podporo, ki ste nam jo izkazovali v času, ko smo zaradi zdravja ostajali doma. Na spletu in socialnih omrežjih ste redno spremljali naše predstave, ki smo jih javno objavljali, poslušali ste naše igralce, ki so pripovedovali pravljice. Statistika kaže presenetljivo veliko število ogledov in to nas navdaja z občutkom, da smo na pravi poti. Vaša elektronska sporočila, polna prijaznih in spodbudnih besed, odzivi na objave, delitve, všečki, prisrčni komentarji na socialnih omrežjih so nam v tej nenavadni situaciji vlivali poguma in v nas porajali željo, da bi postali še boljši za vas.

25. maja 2020 smo po pravilih, ki jih je izdal NIJZ, spet začeli vaditi za predstavo, katere študij je izbruh epidemije v začetku marca prekinil. Igralski ansambel se z izraelskim režiserjem Yonatanom Esterkinom spet zavzeto pripravlja na uprizoritev komedije Jakiš in Pupče Hanoha Levina. Premiero načrtujemo sredi junija. Žal pa nam trenutne razmere ne dopuščajo, da bi dokončali uprizoritev Evropa, mati mila, zato jo moramo prestaviti na september.

Obisk predstav v gledališču bomo organizirali z vso odgovornostjo do ranljivih skupin in z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov, zato bo med drugim omejeno število gledalcev na posamezni predstavi. O vsem vas bomo pravi čas obvestili.

V SNG  Nova Gorica smo navkljub posebnim razmeram, ki so vladale v tem času, ohranjali visok ustvarjalni in delovni elan in se še posebej trudili pripraviti vznemirljivo novo abonmajsko sezono. Spomladanski vpis pa smo prestavili v drugo polovico avgusta.

Z veseljem in ponosom tudi sporočamo, da je v tem času 10. primorska gledališka nagrada tantadruj za predstavo v celoti šla v roke naši ustvarjalni ekipi predstave Šest oseb išče avtorja Luigija Pirandella v režiji Paola Magellija.

Vse do premiere predstave Jakiš in Pupče bomo na spletu in socialnih omrežjih objavljali predstave in pravljice; prijazno vas vabimo, da si do takrat svoje dneve lepšate s kakovostnimi kulturnimi vsebinami v naši družbi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.