19. 2. 2022, 09:00 | Vir: STA

Izbor slovenskega predstavnika za pesem Evrovizije 2022 v Torinu

profimedia
Izbor slovenskega predstavnika za pesem Evrovizije 2022 v Torinu (foto: profimedia)

Zvečer bo znano, kdo bo Slovenijo zastopal na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo maja v italijanskem Torinu. Izbor Ema 2022 bo potekal na TV Slovenija. Predstavilo se bo 12 izvajalcev, izbranih na dveh predizborih, na katere sta se uvrstila tudi po dva zmagovalca Ema freš. Finalni večer bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin.

V finalu izbora letošnje Eme bodo nastopili pevka Anabel s pesmijo Tendency, Stela Sofia s Tu in zdaj, zasedba Manouche s skladbo Si sama?, pevka Leya Leanne s pesmijo Naked in dvojec BQL, ki se bo tokrat predstavil s skladbo Maj.

Glasbenik Gušti se bo s pevko Leyre oz. Gušti feat. Leyre predstavil s pesmijo Nova romantika, July Jones bo zapela Girls can do anything, David Amaro pesem Še vedno si lepa, Skupina LPS bo izvedla skladbo Disko, pevec Hauptman pa skladbo Sledim. Duet pod imenom Luma bo nastopil s pesmijo All in, zasedba Batista Cadillac pa s pesmijo Mim pravil.

Po predstavitvi vseh tekmovalnih skladb bo sledilo desetminutno glasovanje. Poleg telefonskega glasovanja bo točkovanje opravilo tudi pet petčlanskih žirij: žirija glasbenih izvajalcev, žirija glasbenih ustvarjalcev in producentov, radijska žirija, televizijska žirija in žirija kluba ljubiteljev evrovizijske popevke. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50:50, so sporočili iz RTV Slovenija.

Po razglasitvi zmagovalca se bo prenos preselil v studio 2 v t.i. green room, kjer se bo s tekmovalci pogovarjal voditelj Nejc Šmit.

Letošnji izbor Ema poteka v treh delih - dvema predizboroma 5. in 12. februarja danes sledi še finale. Na vsakem predizboru je nastopilo po osem uveljavljenih glasbenikov in po dva zmagovalca Eme freš. Iz vsakega predizbora se je v finalni izbor uvrstilo šest skladb - tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije. V finalnem izboru se bo tako predstavilo 12 skladb.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.