17. 12. 2020, 10:07 | Vir: STA

Izbrana glavna igralka za biografski film o Whitney Houston

Profimedia
Izbrana glavna igralka za biografski film o Whitney Houston (foto: Profimedia)

Po dolgem iskanju so razkrili igralko, ki bo v načrtovani biografiji upodobila glasbeno legendo Whitney Houston. Izbrali so 28-letno Britanko Naomi Ackie, ki je nastopila v filmu Vojna zvezd: Vzpon Skywalkerja J.J. Adamsa. Nastopila bo v filmu I Wanna Dance With Somebody kanadske režiserke Stelle Meghie, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za nami je naporno iskanje, je povedala režiserka v sporočilu, ki sta ga citirali ameriški filmski reviji Variety in Hollywood Reporter. Naomi Ackie je bila po njenih besedah prepričljiva ves čas. "Njena sposobnost, da zajame odrsko prezenco svetovne ikone in hkrati njeno intimo, se me je zelo dotaknila," je povedala režiserka.

Biografijo bo koproduciral glasbeni producent Clive Davis, ki je Whitney Houston odkril kot pevko. V filmu bodo uporabili njene posnetke. Scenarij je napisal Anthony McCarten, ki je sodeloval tudi pri biografskem filmu Bohemian Rhapsody o pevcu skupine Queen Freddieju Mercuryju. Film o Whitney Houston so prav tako poimenovali po eni od njenih uspešnic.

Whitney Houston je bil ena največjih zvezdnic 80. let. Njeni albumi so se prodali v milijonskih nakladah. Šestkratna dobitnica grammyja se je preizkusila tudi kot igralka. Ob Kevinu Costnerju je leta 1992 zaigrala v ljubezenskem filmu Stražar, za katerega je zapela tudi svetovno uspešnico I Will Always Love You. Glasbenica je v starosti 48 let umrla leta 2012.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.