23. 11. 2023, 09:16 | Vir: STA

Slavni igralec in glasbeni zvezdnik skupaj v središču spolnega škandala: kaj se je res zgodilo leta 1989 v New Yorku?

Profimedia/fotomontaža

 Oba primera spolnega napada naj bi se zgodila v mestu New York. 

Ameriški filmski igralec Jamie Foxx in glasbenik skupine Guns N' Roses Axl Rose se soočata z obtožbami spolnega nasilja. Igralka Sheila Kennedy trdi, da jo je Rose leta 1989 spolno napadel. Neimenovana domnevna Foxxova žrtev pa, da jo je igralec brez njenega dovoljenja otipaval, poročajo tuje tiskovne agencije.

Obe tožbi sta bili vloženi v zadnjem trenutku na podlagi newyorškega zakona o žrtvah spolnega nasilja, ki je začasno odpravil zastaralni rok za tovrstne tožbe in bo kmalu prenehal veljati. Oba primera spolnega napada naj bi se zgodila v mestu New York, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podobna tožba tudi proti raperju Seanu Combsu

Sheila Kennedy trdi, da naj bi se spolni napad zgodil leta 1989 v newyorški hotelski sobi, kamor sta odšla skupaj, potem ko sta se spoznala v baru. Prisilil naj bi jo v analni spolni odnos, ki ga ni hotela.

61-letni Rose je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa že zavrnil obtožbe na svoj račun. Pevec se ne spomni, da bi se kdaj srečal s tožnico ali govoril z njo in nikoli prej tudi ni slišal za te "izmišljene obtožbe", je v sredo po lokalnem času povedal njegov odvetnik Alan Gutman. "Preprosto povedano, do tega incidenta nikoli ni prišlo," je zapisano v izjavi, ki jo je pridobila dpa.

Tožnica v primeru Foxxa pa trdi, da je igralec leta 2015 v eden od barov na strehi na Manhattnu "namenoma in brez soglasja uporabil silo ter se je žaljivo dotikal", ko je otipaval njena prsi in genitalije. Tako kot Kennedy prav tako zahteva kazensko odškodnino, ker je utrpela bolečine in čustvene stiske.

Sredini tožbi sledita podobni tožbi zaradi posilstva proti raperju Seanu Combsu, ki jo je prejšnji teden vložila pevka Cassie s pravim imenom Casandra Ventura. Le dan po vložitvi tožbe sta stranki sporočili, da sta se sporazumno dogovorili o rešitvi primera, vendar nista razkrili pogojev poravnave.