2. 4. 2021, 07:00 | Vir: STA

Janis Winehouse zaradi bojazni pred izgubo spomina v dokumentarcu spregovorila o hčeri

Profimedia

Britanski BBC pripravlja dokumentarni film o priljubljeni britanski pevki Amy Winehouse ob 10. obletnici smrti, ki bo julija letos. V filmu bo o hčeri spregovorila njena mati Janis Winehouse, ki je v sodelovanje z BBC pristala deloma tudi zaradi bojazni, da bodo zaradi multiple skleroze njeni spomini na hčer sčasoma zbledeli.

Janis Winehouse so multiplo sklerozo diagnosticirali leta 2003, znano pa je, da bolezen vpliva tudi na težave s spominom, piše britanski BBC. "Čutim, da svet ne pozna prave Amy, tiste, ki sem jo vzgojila," je dejala. Zato se veseli, da bo lahko v novem filmu o glasbenici predstavila njene korenine in ponudila globlji vpogled v njeno osebnost.

Amy Winehouse je z albumom Back To Black iz leta 2006 obveljala za enega največjih talentov svoje generacije. Zaradi zastrupitve z alkoholom je umrla 23. julija leta 2011, stara zgolj 27 let.

Pri BBC so zapisali, da bodo v novem dokumentarcu njeno zgodbo pripovedovali predvsem skozi spomine njene matere, ki se pogosto razlikujejo od perspektiv, skozi katere je bila doslej podana zgodba Amy Winehouse.

Ob materi bodo v filmu spregovorili tudi drugi člani glasbeničine družine ter prijatelji. Janis Winehouse je že v knjigi Loving Amy: A Mother's Story (2014) omenila, da zaradi multiple skleroze izgublja dragocene spomine na hčer. "Skrbi me glede dne, ko bo Amy nehala živeti v moji glavi in srcu. Želim si, da ta dan ne bi nikoli prišel," je zapisala.

Deseto obletnico smrti Amy Winehouse bodo na BBC zaznamovali tudi z izidom kompilacije na treh zgoščenkah z njenimi nastopi ter z drugimi glasbenici posvečenimi projekti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.