N.Z. | 19. 1. 2022, 10:34

Je Stallone zares posvojil tiste ljubke želvice iz filma Rocky?

profimedia

Trditev, ki je med ljudstvom ponovno zaokrožila na družbenih omrežjih, se glasi: Sylvester Stallone, ki se je proslavil v vlogi Rocky istoimenskega filma, je posvojil želvici, ki sta leta 1976 nastopali v filmu.

Avgusta 2021 se je po družabnih medijih (ponovno) razširila novica, da je igralec Sylvester Stallone za svoja hišna ljubimčka zadržal dve majhni želvi, ki sta skupaj z njim 'igrali' v slavnem filmu iz leta 1976. Obe želvici pa naj bi bili z njim (torej živi) še danes (torej: štiri desetletja kasneje).

Preverjevalec dejstev Snopes.com je raziskal, kako je na stvari.

Drži, da je Stallone na družbenih omrežjih objavil fotografijo z želvicama, ki 'slišita' na ime Cuff in Link, in obe želvi sta dejansko isti želvi kot v filmu iz leta 1976. V Stallonovi objavi iz leta 2019 je mogoče brati, da je bilo taiste želve mogoče videti v filmi Creed II. iz leta 2018, ki je eno od nadaljevanj slavne Rocky franšize.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Želvji samički (še vedno) živi in zdravi!

Trenuten status živali ta hip sicer ni povsem jasen, drži pa, da te vrste želv zlahka živijo štirideset let in dlje.

Cuff in Link sta zato lahko dober opomnik vsem, ki se odločajo za posvojitev živali, saj nekatere izmed njih zlahka preživijo tudi svoje lastnike.

A čeprav so si mnogi narobe interpretirali Stallonovo Instagram objavo kot dokaz, da je želve zadržal kot lastne ljubimčke, vse kaže, da temu nikakor ni tako.

Leta 2006 so pri Philadelphia Inquirer kontaktirali originalnega lastnika želvic iz Rocky-ja, Josepha Marksa, ki je povedal, da sta obe želvici samički in da sta bili stari komaj pet let, ko sta 'nastopali' v Rocky-ju. Marks je želvji parček filmski produkciji takrat zgolj posodil, k njemu pa sta se vrnili takoj, ko so s snemanji zaključili.

Marks je za Inquirer povedal še, da sta želvici še vedno živi, čili in zdravi, trenutno pa živita v (zdaj že zaprti) trgovinici z živalmi, ki jo je bilo mogoče videti v filmu. To je prav tista trgovina z živalicami, v kateri naj bi delala filmska Adrian, Rocky-jeva velika ljubezen.

Za slavni želvici v tej trgovinici skrbi Marksov nečak, John Stuart. In to, da sta desetletja kasneje še vedno pri življenju in dobrega zdravja, je dokaz, da lastnikov nečak ve, kako se 'želvicam streže'.