8. 4. 2022, 12:16

Iščete SANJSKO službo? Mogoče smo našli pravo za vas!

Profimedia

Mogoče gre res za najboljše delo, vendar se boste morali preseliti. Morda na lepše. Ste pripravljeni za ta veliki korak?

Gre namreč za delo svetilničarja na majhnem in idiličnem otoku Sveti Ivan na pučini, kjer bo zaposleni po več mesecev živel v svetilniku. Če so vam odveč vsakodnevne službe, boste v tej delali samo 15 dni v mesecu, za kar vam bodo plačali dobrih 900 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fran V. (@vladfran.croatia)

Kakšne izkušnje in kompetence so pričakovane od kandidatov ni jasno opredeljeno, so pa v opisu delovnih nalog poleg administrativnega dela navedli še nadzor navtičnih značilnosti svetilnika, glavne osvetlitve, sirene za meglo in nadzor vseh vidnih pomorskih signalnih objektov. V primeru okvare avtomatske sirene bo moral svetilničar sireno vključiti ročno, prav tako bo moral sodelovati v akcijah iskanja in reševanja na morju.

Nekoč so jih seveda potrebovali veliko več, zato pa so kandidati za to delovno mesto morali zadostiti tudi veliko strožjim pogojem. Poleg uspešno opravljenega tečaja so morali odslužiti tudi obvezni vojaški rok in biti poročeni. Njihova naloga pa je bila predvsem prižiganje luči ob mraku in ugašanje ob zori.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.