Jeremy Strong bo na velikem platnu upodobil življenje in lik zdravnika Jonasa Salka

2. 4. 2021, 09:47 | Scena | Vir: STA

              Jeremy Strong bo na velikem platnu upodobil življenje in lik zdravnika Jonasa Salka (foto: profimedia) profimedia

V Hollywoodu bodo posneli film o življenju ameriškega zdravnika Jonasa Salka, ki je v 50. letih minulega stoletja razvil cepivo proti otroški paralizi. Glavno vlogo bo v filmu z naslovom Splendid Solution prevzel ameriški igralec Jeremy Strong, je poročala filmska revija Variety.

Dvainštiridesetletnega igralca je sicer trenutno mogoče videti v drami The Trial of the Chicago 7, nominirani za oskarja za najboljši film. Lani jeseni je osvojil emmyja za najboljšo moško glavno vlogo za televizijsko serijo Nasledstvo.

Po besedah producentov Shawna Levyja in Dana Levinea bi trenutno težko našli bolj aktualno zgodbo, kot je Salkova, ki je hotel svet rešiti pred uničujočo pandemijo.

Salk (1914-1995) je pri razvoju cepiva ubral pristop z inaktiviranimi oz. mrtvimi virusnimi delci, podobno kot pri svojem predhodnem delu z virusom gripe. Otroška paralize je tedaj pobila ali trajno zaznamovala na milijone ljudi po vsem svetu. Salk je leta 1952 cepivo preizkusil na sebi in svoji družini in prav njemu svet dolguje zahvalo za skoraj popolno izkoreninjenje te bolezni.

Film Splendid Solution bodo posneli po istoimenski knjižni uspešnici ameriškega novinarja Jeffreyja Klugerjsa iz leta 2004. Po njegovem romanu Lost Moon je Ron Howard posnel film Apollo 13 iz leta 1995.