J.K. Rowling zagnala novo spletno stran o Harryju Potterju

Igre, video in e-knjige

2. 4. 2020, 10:11 | Scena | Vir: STA

              J.K. Rowling zagnala novo spletno stran o Harryju Potterju (foto: profimedia) profimedia

J.K. Rowling se je v času, ko zaradi novega koronavirusa doma po svetu ostaja na milijone otrok, odločila, da zažene novo spletno stran, povezano z vsebinami iz njenih knjig o Harryju Potterju. S platformo Harry Potter at Home si avtorica želi popestriti vsakdan oboževalcem mladega čarovnika, med drugim z dostopom do e-knjig, iger in videov.
 

Med drugim so na strani Harry Potter at Home dostopne sestavljanke, kvizi ter druge igre in videi o tem, kako narisati likr, ki se pojavljajo v knjigah. Uporabniki strani se lahko prijavijo tudi na tedenski obveščevalnik in se seznanjajo z novostmi.

Britanska pisateljica je na strani ponudila tudi povezavo do prve knjige iz serije o mladem čarovniku Harry Potter in kamen modrosti, ki je dostopna kot e-knjiga in zvočna knjiga v več jezikih, še piše na uradni spletni strani J.K. Rowling.

J.K. Rowling (54) je ob sredinem zagonu nove platforme na Twitterju zapisala: "Starši, učitelji in skrbniki morda potrebujejo nekaj čarovnije pri tem, da se otroci v času osame zabavajo in ne izgubijo zanimanja."