Johnny Depp bo produciral muzikal o rokavici Michaela Jacksona

Ljubezen rokavice

1. 12. 2019, 09:59 | Scena | Vir: STA

              Johnny Depp bo produciral muzikal o rokavici Michaela Jacksona (foto: profimedia) profimedia

Produkcijska hiša igralca Johnnyja Deppa Infinitum Nihil producira nenavaden muzikal o Michaelu Jacksonu po zamisli dramatika Juliena Nitzberga. Ta je namreč napisal besedilo z izjemno dolgim naslovom For the Love of a Glove: An Unauthorised Musical Fable About the Life of Michael Jackson, As Told By His Glove, poroča The Guardian.

Muzikal Love of a Glove ali Neavtorizirana glasbena pripoved o življenju Michaela Jacksona po besedah njegove rokavice bo premiero doživel 25. januarja 2020 v losangeleškem Gledališču Carla Sagana in Ann Druyan. Po pisanju The Guardiana prinaša svež, revizionističen pogled na čudne sile, ki so oblikovale glasbenika in škandale okoli njega.

V pogovoru za spletni portal Page Six je Nitzberg dejal, da se je vse skupaj začelo, ko ga je večja televizijska hiša povabila, da bi napisal scenarij za film o Jacksonu, a je vse skupaj padlo v vodo, ko se scenarist in predstavniki televizije niso uspeli dogovoriti, kako v filmu predstaviti obtožbe proti glasbeniku o zlorabah otrok.

Nitzberg jim je namreč predlagal, da bi vse primere obtožb proti Jacksonu predstavili tako, da bi kot krivca za vse v ospredje postavili njegovo slovito rokavico.

Ta bi v filmu nastopila v vlogi nezemeljskega bitja, ki se hrani s krvjo nedolžnih dečkov. Predstavnike televizije je sicer s to idejo nasmejal, a kljub vsemu so ga prosili za "normalno različico". Scenarist pa na to ni pristal in tako je začel pisati besedilo za odrsko uprizoritev, ki jo sedaj producira Johnny Depp.

Muzikal pa je zgolj še eden v vrsti projektov o Michaelu Jacksonu. Po dokumentarcu televizije HBO Leaving Neverland, ki je v začetku leta zelo razdvojil javnost, je v začetku tega tedna odjeknila novica, da je producent uspešnega filma Bohemian Rhapsody Graham King odkupil pravice za nov film o glasbeniku, v katerem bo Jackson predstavljen od otroštva do smrti.