Jon Batiste prejel kar 11 nominacij za grammyje

Zmagovalci bodo znani 31. januarja

24. 11. 2021, 10:06 | Scena

              Jon Batiste prejel kar 11 nominacij za grammyje (foto: profimedia) profimedia

Ameriški glasbenik Jon Batiste vodi pri letošnjih nominacijah za grammyje. Prejel je 11 nominacij, je v torek po poročanju tujih tiskovnih agencij objavila Ameriška diskografska akademija. Z osmimi nominacijami mu sledijo kanadski pevec Justin Bieber ter ameriški pevki Doja Cat in H.E.R.. Zmagovalci bodo znani 31. januarja v Los Angelesu.

Jazzovski in r&b glasbenik Batiste, ki je znan tudi kot televizijska osebnost, je za zvočno podlago animiranega filma Duša prejel oskarja, za grammyje pa je nominiran tudi v najbolj prestižnih kategorijah, kot sta posnetek in album leta. V njih se za kipec poteguje s pesmijo Freedom in albumom We Are. Od skupno 11 nominacij jih je osem dobil za omenjeni album in tri za glasbo k omenjenemu filmu.

Tudi Bieber in H.E.R. sta bila izbrana v dve od treh najpomembnejših kategorij, kamor poleg posnetka in albuma leta sodi še pesem leta. Prvi je nominiran s pesmijo Peaches in ploščo Justice, druga s pesmijo Fight For You in ploščo Back Of My Mind, Doja Cat pa se je v sodelovanju s SZA znašla v vseh treh s pesmijo Kiss Me More in albumom Planet Her. Sicer pa v vseh treh kategorijah kot ponavadi krožijo skoraj ista imena.

S sedmimi nominacijami bosta na 64. podelitev nagrad, ki jo bo 31. januarja prenašala mreža CBS tudi prek interneta, prišli ameriška kantavtorica Billie Eilish ter 18-letna ameriška pevka in igralka Olivia Rodrigo.

Zadnja je dobila tudi možnost nagrade za novinko leta, za katero se potegujejo še Arooj Aftab, Jimmie Allen, Baby Keem, FINNEAS, Glass Animals, Japanese Breakfast, The Kid LAROI, Arlo Parks in Saweetie.