2. 8. 2021, 11:05

Kaj potrebujete, da bo vaš vrt lepši od sosedovega

Profimedia

Del poletne idile je tudi uživanje na domačem vrtu, zato je organizacija piknikov eden od tradicionalnih poletnih podvigov, za katerega tistim, ki so blagoslovljeni s prostornim vrtom, ni potrebno potovati na drugo stran sveta (ali občine). Da pa gostje ob prihodu na vaš vrt ne bodo zakorakali v tretji Jumanji, je tule nekaj obveznih pripomočkov za urejanje vrta.

MAKITA akumulatorska kosilnica DLM432Z
Shoppster

Če po domačem travniku še kar potiskate kosilnico, ki za seboj vleče električni kabel ali pa se mučite z dolivanjem bencina, da vam potem roke zaudarjajo še cel dan, je morda čas, da preklopite na akumulatorsko kosilnico in postanete pravi Elon Musk vrtičkanja. Dotična kosilnica ima indikator kapacitete akumulatorja, da nikoli ne boste obtičali sredi sadovnjaka z obnemoglo kosilnico, 3 funkcije v enem (rezanje, zbiranje, mulčenje), nastavljivo višino ročk in 6-stopenjsko nastavitev višine košnje, ker vsakomur kdaj trava uide izpod nadzora.

BOSCH akumulatorske škarje za travo
Shoppster

Dokončna ureditev travnika zahteva tudi malce kirurške spretnosti za urejanje kotičkov, kamor se kosilnica ne more stlačiti. Tu potem vskočijo škarje, ki elegantno posmukajo besnečo travo do filigranske natančnosti. Izbrali smo škarje za košnjo, ki jih lahko uporabljate tudi s teleskopskim ročajem, odvisno koliko sklanjanja vam hrbet še dovoljuje. Z enim polnjenjem škarje brnijo do 50 minut, litij-ionske baterije pa se polnijo izredno hitro, tako da lahko med polnjenji le pogledate eno epizodo Dobrega zdravnika in potem urno nadaljujete s friziranjem vrta.

GARDENA grablje z ročajem
Shoppster

Da je vrt videti kot iz pravljice, ga je tu in tam potrebno tudi malce prečesati. Listje, pokošena trava, raznorazni odpadki, sploh po tisti divji otroški zabavi – vse to najlažje odstranite s primernimi vrtnimi grabljami. Te, ki smo jih našli, so nas navdušile predvsem zato, ker imajo nastavljivo širino med roglji – od 35 do 52 cm – glede na to, ali grabimo fini ali grobi material. Roglji so sicer izdelani iz zelo trpežne plastike, proizvajalec pa na grablje pogumno nudi kar 25 let garancije.

KARCHER visokotlačni čistilnik K7 Premium Smart Control
Shoppster

Preden vas obrne na peti, ker ima tale zadeva nalimano malce bolj zajetno ceno (dotični se giblje okoli 540 EUR), naj vam samo zagotovimo, da se visokotlačni čistilnik vsem, ki živijo v hiši z vrtom, hitro izkaže kot eden najbolj smotrnih nakupov. Ko ga enkrat imate, več ne veste, kako ste lahko živeli brez. Čiščenje z vodo pod pritiskom ima magičen učinek – hipno olepša dvorišča ali fasade, balkonskih ograj, kjer vam že leta domujejo generacije mahovja, seveda pa tudi za pranje avtomobila in domačih plastičnih smetnjakov (še posebej ta rjavega), ki znajo brez osnovne higiene hitro postati vir strašljivega smradu.

KARCHER čistilnik za terase PCL 4
Shoppster

Nimate vrta, ima pa vaš čudoviti penthouse sredi prestolnice čudovito teraso, kjer bi radi gostili naslednjo koktajl zabavo, a kaj, ko so lokalne jate golobov vašo nepremičninsko dodano vrednost spremenile v javno stranišče? Rešitev se ponuja v elegantnem čistilniku za terase, ki z rotacijskimi krtačnimi valji poskrbi, da terasa ne bo popraskana (primerno tudi za lesene površine), zmerno dodajanje vode pa zagotavlja, da ob čiščenju ne boste poplavili sosedov, ki živijo nadstropje niže. Krtače so dovolj robustne, da odstranijo tudi dlje časa spregledano umazanijo, naprava pa je z ročajem vred izdelana ergonomično, zato je proces enostaven in hiter. Primerno torej tudi za dan po tisti divji koktajl zabavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.