3. 9. 2020, 08:45

Kaj vključuje večmilijonski posel Harryja in Meghan z Netflixom

Shutterstock

Vojvoda in vojvodinja Sussexa sta podpisala večletno pogodbo z Netflixom, kar je njun prvi večji projekt odkar sta januarja letos v iskanju »finančne neodvisnosti« zapustila kraljevo družino.

Odkar sta zaradi pritiska javnosti zapustila Veliko Britanijo, sta Harry in Meghan že nekajkrat omenila morebitne medijske projekte, ki naj bi se jih lotila v Hollywoodu,. Pogodba, ki sta jo sedaj podpisala z Netflixom, pa je v bistvu vezana na njuno še ne imenovano podjetje, kjer stopata v vlogo producentov.

Pogodba, katere podrobnosti še niso znane, naj bi med drugim vključevala snemanje dokumentarnih filmov (»udarnih dokumentarcev« po besedah Harryja), dokumentarnih serij, igranih filmov in otroških oddaj.

Čeprav je Meghan, ki je pred kraljevo poroko nastopala v Netflixovi sodni drami Suits, že večkrat poudarila, da se ne namerava vrniti v vlogo igralke, se bo par verjetno pojavil pred kamero vsaj za nekatere njune nastajajoče dokumentarne serije.

Končna vsota na pogodbi z Netflixom seveda ni bila razkrita, so pa podobne večletne pogodbe vedno vredne več milijonov dolarjev. Samo za primer: Netflix je pred časom podpisal 100 milijonov vredno pogodbo s Shondo Rhimes, avtorico serije Zdravniki v belem (Grey's Anatomy) da jo je iz studijev ABC zmamil pod svoje okrilje. Podoben premik je storil tudi Ryan Murphy, avtor serije Glee, le za precej več denarja – 300 milijonov dolarjev.

»Ni jasno, koliko so plačali Harryju in Meghan, vendar moramo upoštevati, da nimata predhodnih producentskih izkušenj,« so zapisali v publikaciji New York Times, kjer so posel sicer označili za »megavatni«.

Nekdaj kraljevi par se tako podaja po podobni poti kot Barack in Michelle Obama, ki sta s prav tako večletno pogodbo sodelovala pri različnih serijah ter dokumentarnih serijah in filmih. Harry in Meghan sta sklenjeni posel z Netflixom komentirala s spodbudnimi besedami: »Najin fokus bo ustvarjanje vsebin, ki informirajo in obenem vzbujajo upanje. Ker sva sveža starša, nama je pomembno, da ustvarjava navdihujoč družinski program.«

Pri Netflixu so seveda zelo ponosni, da sta Harry in Meghan izbrala prav njihovo platformo za njun novi kreativni dom. Potrdili so tudi, da sta trenutno v sklopu te pogodbe že v delu dva projekta: inovativna dokumentarna serija o naravi in animirana serija, ki bo navdahnila ženske.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.