7. 1. 2017, 11:52 | Vir: STA

Kako so plesalke na drogu naredile pogreb tajvanskega politika nepozaben

profimedia

Tajvanski politik Tung Hsiang ni želel običajnega pogreba. In tako se je tudi zgodilo.

V sprevodu za njegovo krsto je bilo 200 vozil, kar pa ne bi bilo tako nenavadno, če ne bi na njih poplesavale plesalke na drogu. Dogodek je povzročil pravo prometno zmešnjavo, saj je privabil množice gledalcev.

Posnetki s pogreba priljubljenega lokalnega politika v južnem tajvanskem mestu Chiayi kažejo vrsto džipov različnih barv, na strehe katerih so pritrjeni drogovi, ob katerih plešejo dekleta, oblečena v črno ali srebrno spodnje perilo. Skupno naj bi bilo v sprevodu kakih 50 plesalk, ki so ob glasbeni spremljavi razkazovale svoje čare in gibe na strehah vozečih avtomobilov.

"Povedal nam je, da si to želi, skozi sanje dva dni pred pogrebom," je za lokalno televizijo CTS povedal pokojnikov brat Tung Mao-hsiung.

Tung Hsiang, ki je umrl decembra zaradi bolezni, star 76 let, je bil v Chiayiju znana osebnost. Ne le, da je bil več desetletij dejaven v lokalni politiki in zasedal različne pomembne položaje, bil je tudi znan kot vesel in družaben človek. Po navedbah njegove družine je želel, da je tudi njegovo slovo veselo in nepozabno.

Dogodek je vsekakor požel veliko zanimanja mimoidočih, ki so navdušeni fotografirali sprevod, nekateri motoristi so mu celo sledili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na Tajvanu se sicer po navedbah ameriške televizije CNN večkrat zgodi, da se za pogrebe ali verske festivale najema dekleta na klic, ponekod tudi za striptiz. Navada ima po pojasnilih ameriškega antropologa Marca Moskowitza korenine v tradiciji najemanja žalovalk, ki so bile plačane, da so jokale na pogrebih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.