10. 4. 2021, 09:50 | Vir: STA

Kanye West si je pri Netflixu prislužil dokumentarno serijo, na programu še letos

profimedia

Ameriški Netflix bo produciral dokumentarno serijo, ki bo predstavila dve desetletji življenja raperja Kanyeja Westa. Med drugim se bo serija, ki še nima naslova, dotaknila smrti glasbenikove matere Donde leta 2007, pa tudi Westove modne kariere in ponesrečene kandidature za mesto ameriškega predsednika leta 2020, je povzel britanski The Guardian.

Po napovedih bo dokumentarna serija vključevala doslej neobjavljene Westove domače videe ter druge posnetke, ki sta jih v 21 letih posnela Clarence "Coodie" Simmons in Chike Ozah. Omenjena avtorja sta režirala tudi raperjeva glasbena videa Jesus Walks (Version 3) in Through the Wire.

Serija naj bi bila na sporedu že letos, kot je povzel The Guardian, pa ni znano, ali bo vključevala tudi podrobnosti o domnevni ločitvi Westa in resničnostne zvezdnice Kim Kardashian West, s katero imata štiri otroke. Je pa raperjeva tašča Kris Jenner že napovedala, da bo zvezdniška ločitev predstavljena v zadnji sezoni serije V koraku z družino Kardashian, ki jo že predvajajo.

The Guardian je pisal, da sta bili minuli desetletji za Westa precej pestri. Sprva je namreč zaslovel kot producent, še posebej zaradi dela na albumu The Blueprint z Jay-Zjem iz leta 2001.

Kasneje je začel graditi svojo kariero in požel pohvale z albumi The College Dropout, Late Registration in Graduation ter kasnejšima 808s and Heartbreak in My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Zadnji album, s katerim je požel dober kritiški odziv, pa je bil Yeezus iz leta 2013. Albumi, ki so sledili, so bili slabše sprejeti, je pa West pred mesecem za studijski izdelek iz leta 2019 Jesus Is King prejel grammyja za najboljši sodobni album krščanske glasbe.

Glasbenik se je v karieri tudi večkrat zapletel v škandale. Nekdanjega ameriškega predsednika Georgea W. Busha je denimo obtožil, da med orkanom Katrina ni poskrbel za temnopolte, leta 2009 pa je prekinil zahvalni govor Taylor Swift na glasbenih nagradah MTV, zaradi česar sta zvezdnika še vedno na nasprotnih bregovih. Leta 2016 se je izpostavil kot podpornik predsednika Donalda Trumpa, lani pa je dejal, da bo snel rdečo čepico. Prav tako je leta 2018 razburil javnost z izjavo, da je "suženjstvo izbira".

S Kim Kardashian se je poročil leta 2014, resničnostna zvezdnica pa mu je stopala v bran zaradi njegovega nepredvidljivega obnašanja v javnosti, ki ga je pripisala njegovi diagnozi bipolarne motnje.

West je še eden od glasbenikov, ki bo v zadnjem času predstavljen z dokumentarcem. Pred njim so to storili že Demi Lovato, Justin Bieber, Taylor Swift, Billie Eilish, Tina Turner, Shawn Mendes in Blackpink, je še pisal The Guardian.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.