Kdo je Hope Hicks poleg tega, da je Trumpu likala hlače (ko jih je ta še imel na sebi)?

Predstavnica za stike z javnostjo

2. 10. 2020, 11:49 | Scena | Piše: N.Z.

              Kdo je Hope Hicks poleg tega, da je Trumpu likala hlače (ko jih je ta še imel na sebi)? (foto: profimedia) profimedia

73-letni Donald Trump in njegova žena 50-letna Melania sta pozitivna na test koronavirusa. Novica o tem je splet obkrožila zgolj nekaj ur potem, ko je bilo objavljeno, da je okužena 31-letna Hope Hics, sicer predstavnica za javnost v Beli hiši.  

Hicksova je minuli teden potovala po državi z Donaldom Trumpom. 

Čeprav v resnici ne bo nikoli jasno, kdo je okužil koga, mediji o Hicksovi že poročajo kot o izvornem viru okužb.

Pa vendar, kdo pravzaprav je Hope Hicks?

31-letnica je uspela čez noč, ko je leta 2016 (torej komaj 27-letna) postala predstavnica za odnose z javnostjo v prvi Trumpovi kampanji. To je bila tudi njena prva tovrstna služba. Pred sodelovanjem s Trumpom je bila Hope brez vsake izkušnje v politiki in komuniciranju z javnostmi.

Njena prva naloga pri Trumpu je bila spremljanje medijev in poročanje, kaj ti pišejo o njem. Pa njen recept za uspeh? Trumpu je posredovala le tiste prispevke in izvlečke, ki so ga hvalili na vsa usta in ga prikazovali v najlepši luči. Vse z namenom, da bi lahko še naprej verjel, kako radi ga imajo tako javnost kot mediji.

Če gre verjeti navedbam Michaela Wolffa v knjigi Fire and Fury, naj bi Hicksova v Beli hiši ljubimkala s poročenim moškim. "Govorice o tem so seveda dvignile veliko prahu, nazadnje pa se je izkazalo, da je poročen moški Rob Porter, Trumpov svetovalec in odvetnik, ki pa je bil takrat že ločen. Porterjeve nekdanje žene so vse po vrsti trdile, da jih je ta fizično in psihično zlorabljal," za Jutarnji list o Hicksovi piše Lada Novak Starčević. "Wolff v knjigi razkriva tudi, kako je Hicksova likala predsednikove hlače na enem od službenik potovanj. To, kar je zanimivo, pa je, da so bile hlače takrat še na predsedniku."
 
"Hope je neverjetna. Je pametna in skrbna tako, kot je to sploh mogoče. Zares je fantastična oseba," pa naj bi Trump marca 2018 rekel zanjo potem, ko je po priznanju, da je 'lagala' (v prid Trumpu), odstopila z mesta predstavnice stikov z javnostjo. 

Glede na poročanje njenih sodelavcev v Beli hiši, da je Hicksova 'popolnoma zlizana s službo predsednikove agende', njena vrnitev v Belo hišo nato niti ni bila zares veliko presenečenje.