P.M. | 21. 12. 2022, 16:25

Govorice, da je William prevaral Kate, so spet vse glasnejše

Profimedia

To ni prvič, da je britanski prestolonaslednik v nemilosti medijev zaradi domnevnega skoka čez plot.

Govorice o domnevnem sporu med Kate, vojvodinjo Cambriško, in njeno dolgoletno prijateljico Rose Hanbury, so se prvič pojavile že pred leti. O tem so kasneje poročali tudi nekateri britanski mediji, nekateri so celo navajali, da je princ William prevaral Kate s Hanburyjevo, medtem ko je bila vojvodinja noseča z njunim tretjim otrokom.

Tekmica s podeželja

Kot je prvotno poročal britanski The Sun, sta se prijateljici in tudi sosedi v Norfolku sprli zaradi Williamovih pritiskov na Kate, naj prijateljico Rose in njenega moža Davida Rocksavagea počasi izloči iz njihovega družbenega kroga.

Dom princa Williama in Kate v Norfolku je oddaljen le nekaj minut hoje od hiše markiza in markize Cholmondeleyskih.

Dom princa Williama in Kate v Norfolku je oddaljen le nekaj minut hoje od hiše markiza in markize Cholmondeleyskih.

Profimedia

Zaradi tovrstnih navedb je princ William zagrozil nekaterim časopisom s tožbami, o uporabi pravnih sredstev proti tabloidom naj bi razmišljali tudi Kate in Rose. A je zgodba kasneje dobila zagon na Twitterju in v ameriških rumenih časopisih.

Čeprav še vedno ni povsem jasno, kaj točno naj bi bil domnevni spor med prijateljicama, je še vedno večina govoric osredotočenih na Williamovo nezvestobo in "skok čez plot" z Rose.

Profimedia

Kdo je Rose Hanbury?

Rose Hanbury je britanska aristokratinja, ki se je pri 25 letih poročila z Davidom Rocksavageom, sedmim markizom Cholmondeleyja. Po poroki leta 2009 si je Hanburyjeva prislužila naziv markize Cholmondeleyja. S plemstvom je povezana tudi družinsko, saj je bila njena babica, lady Elizabeth Lambert, hči 10. grofa Cavana.

Profimedia

Tik pred božičnimi prazniki se je na Twitterju začelo govoriti tudi o tem, da je britanski dvor Meghan Markle, ženo Williamovega mlajšega brata, izrabil za preusmeritev pozornosti od Williamovega prešuštva. "Meghan je popoln grešni kozel, ki odvrača pozornost od resničnih škandalov britanske monarhije - od škandala princa Andrewa, do Charlesovih nečednih denarnih poslov ter razmerja princ William in Rose Hanbury ..."

Novo na Metroplay: "Brez trdega dela in discipline ni vrhunskih rezultatov!" | Janja Garnbret