5. 8. 2021, 11:07

Zakaj modna znamka Liu Jo toži Kendall Jenner za 1,8 milijona dolarjev

Profimedia
Zakaj modna znamka Liu Jo toži Kendall Jenner za 1,8 milijona dolarjev (foto: Profimedia)

Najbolje plačano manekenko na svetu Kendall Jenner je italijanska modna znamka Liu Jo tožila zaradi kršitve pogodbe, kar Jennerjeva odločno zanika. V igri je 1,8 milijonov dolarjev.

V pravni pritožbi, ki je bila vložena na sodišču v New Yorku 2. avgusta, je omenjeno italijansko podjetje Kendall očitalo, da je kršila pogoje pogodbe o manekenstvu, ker se ni pojavila na drugem od dveh načrtovanih fotografiraj, za kar bi bila plačana 1,5 milijona dolarjev in 20-odstotno pristojbino za storitve.
 
Kaj je pisalo v tožbi?
 
Liu Jo trdi, da je zvezdnica prišla na snemanje julija 2019 in da so ji do februarja 2020 že plačali 1,35 milijona dolarjev, drugega snemanja, ki naj bi bilo marca 2020 v Londonu, pa se ni udeležila, ker ji je pandemija prepovedala potovanje. V tožbi je zapisano, da sta se stranki dogovorili, da snemanje prestavijo na jesen, a novega datuma niso potrdili, sčasoma pa se je Kendall nehala odzivati na njihove pozive. Ko ji je italijansko podjetje povedalo, da menijo, da pogodbo krši, je bila pogodba odpovedana.
 
Tiskovni predstavnik družbe za upravljanje modelov The Society Management, ki zastopa Kendall, je za TMZ povedal: »Ta tožba je neupravičena. Uprava družbe je v imenu Kendall Jenner nenehno ponujala Liu Jo alternativne datume in lokacije za izpolnitev dogovora, ki je bil zaradi pandemije koronavirusa prisiljen odložiti.« TMZ je poročal, da je Kendall »z veseljem ponudila dokončanje storitev, ki spoštujejo njene zaveze.«
 
Družba v tem primeru zahteva najmanj 1,8 milijona dolarjev odškodnine. Zaenkrat druge podrobnosti razpleta še niso znane.

VIR: eonline.com

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.