25. 5. 2021, 08:11 | Vir: STA

Kevin Spacey se vrača, prvič po obtožbah o spolnem nadlegovanju je sprejel ponudbo za novo vlogo

Profimedia

Jeseni 2017 so kariero ameriškega igralca Kevina Spaceyja prekinile obtožbe o spolnem nadlegovanju, zdaj pa je dvakratni dobitnik oskarja po pisanju ameriških medijev prejel ponudbo iz Italije. Zaigral naj bi v filmu L'uomo che disegno Dio v režiji italijanskega igralca Franca Nera, ki bo v filmu prevzel tudi glavno moško vlogo.

"Zelo sem vesel, da je Kevin sprejel sodelovanje v mojem filmu," je za ABC News povedal Nero. "Po mojem mnenju je odličen igralec. Vselim se začetka snemanja," je dodal.

Producent filma Louis Nero je za revijo Variety povedal, da bo Spacey zaigral v manjši vlogi policijskega detektiva, Spacey pa o filmu ni podal nobenih informacij. Film bodo snemali v Italiji, kdaj bodo začeli, zaenkrat ni znano.

Plaz očitkov o spolnem nadlegovanju in napadih na račun Spaceyja se je sprožil novembra 2017, potem ko je ameriški igralec Anthony Rapp razkril, da ga je Spacey leta 1985 skušal prepričati v spolne odnose. Rapp je bil takrat star 14 let, Spacey pa 26. Spacey je tedaj v odzivu na Rappove očitke dejal, da se dogodka izpred več kot 30 let ne spomni, a da se iskreno opravičuje Rappu, če se je res neprimerno obnašal. Obenem je prvič javno povedal, da je gej.

Z očitki proti Spaceyju se je med drugim oglasilo tudi osem sodelavcev serije Hiša iz kart. Zaradi očitkov so prekinili snemanje serije, Netflix pa je Spaceyja odpustil. Igralec se sicer od leta 2017 le redko pojavlja v javnosti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.