1. 10. 2020, 09:00 | Vir: STA

Kino Šiška nocoj s koncertom zalagasper začenja sezono hibridnih koncertov

Dejan Mijović/STA
Kino Šiška nocoj s koncertom zalagasper začenja sezono hibridnih koncertov (foto: Dejan Mijović/STA)

V CUK Kino Šiška bodo nocoj s koncertom zalagasper uvedli sezono hibridnih dogodkov, ki je plod sodelovanja s platformo DICE. Za koncert v dvorani Katedrala je na voljo največ 150 vstopnic, neomejeno število podpornikov pa lahko koncert proti plačilu spremlja z domačega naslanjača. V Kinu Šiška bodo koncerti hibridni predvidoma do konca sezone.

Po odmevni februarski predstavitvi prvenca 4 pred polno Katedralo se v Kino Šiška drevi vračata zalagasper. Elektro pop dvojec, ki ga sestavljata pevka Zala Kralj in multiinstrumentalist Gašper Šantl, se je širši javnosti prvič predstavil z uspešnico Valovi, med drugim nagrajeno z zlato piščaljo.

Po nizu uspešnih skladb pa sta mlada ustvarjalca z evrovizijskim nastopom in skladbo Sebi prodrla še v tujino. O njuni priljubljenosti izven naših meja pričajo nastopi na festivalih, kot sta Moscow Music Week in Waves Vienna, ter dejstvo, da sta s septembrom že drugi mesec zapored na prvem mestu lestvice najbolj obetavnih glasbenikov v EU po izboru mreže INES, so ob nocojšnjem prvem hibridnem koncertu zapisali v Kinu Šiška.

Hibridne dogodke so sicer pripravili v partnerstvu s svetovno prepoznavno in uveljavljeno spletno platformo DICE.

"Sodelovanje s platformo DICE omogoča tudi dodatno mednarodno dimenzijo in promocijo slovenskih izvajalcev, ki bodo tudi sicer kot nastopajoči v ospredju," so opomnili v centru urbane kulture.

V CUK Kino Šiška bodo število obiskovalcev koncertov v dvorani redno prilagajali aktualnim priporočilom za zamejitev širjenja covid-19. Zaenkrat imajo dovoljenje za 150 ljudi, ogled koncerta preko spleta pa omogočajo neomejenemu številu ljudi po polovični ceni siceršnje vstopnice. Zaradi prenosa obiskovalce dogodkov opozarjajo še, naj so v dvorani oziroma pred računalniki točno ob napovedanem začetku dogodka. Drevi je to ob 20. uri.

Hibridne koncertne dogodke v Kinu Šiška bodo prihodnji teden nadaljevali s predstavitvijo albuma Testament ljubezni (založba rx:tx) skupine Matter v navezi s producentom Tsujigirijem.

Po razprodanem koncertu v Gali Hali bo svoj zadnji album Julijan Mak 15. oktobra predstavil raper Zlatko, na hibridnem dogodku pa bodo 24. oktobra material v sklopu svojega dvojnega albuma izbranih best-of del Teniversia predstavili synthpop/indie prvaki Torul. Dogodki, ki sledijo, so redno najavljeni na straneh CUK Kino Šiška.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.