N.Z. | 14. 12. 2020, 18:24

Kitajski horoskop 2021: Prihaja leto kovinskega Bivola (kar po tradiciji pomeni SREČNO leto)

profimedia

Leto 2021 se bo po kitajskem zodiaku zapisalo pod znamenje Bivola. Kitajsko leto metalnega bivola se bo začelo 12. februarja in bo trajalo do 31. januarja 2022.

Bivol je drugo znamenje v dvanajsterici zodiakalnih znamenj kitjaskega horoskopa. Ta si sledijo: Podgana, Bivol, Tiger, Zajec (ali Mačka), Zmaj, Kača, Konj, Koza, Opica, Petelin, Pes in Prašič. Letu kovinskega Bivola (2021) bo sledilo leto vodnega Tigra (2022)

V znamenje Bivola spadajo rojeni v letih: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 (in 2021).

Leto, ki je pred nami, bo srečno, še posebno naklonjeno pa bo medosebnim odnosom, tako prijateljskim kot romantičnim.

Za Bivole je značilno, da so izjemno delavni in metodični. Pričakovati gre, da bo leto 2021 leto, ko bo delo nagrajeno in znamenja, ki imajo srečno roko pri financah, bodo v tem letu še kako prišli na svoj račun. Yin energije, ki je značilna za znamenje Bivola,  bo v izobilju. To bo tudi leto, ki nas bo obremenilo s kar nekaj odgovornostmi, pa tudi leto, ki bo od nas zahtevalo več truda na poti do zastavljenih ciljev.

Ker je leto Bivola zaznamovano tudi z elementom kovine, bo barva, ki mu bo vladala: bela!

Poleg bele barve bodo srečne barve Bivola še rumena in zelena. To so barve, ki po Feng Šuiju privlačijo uspeh in blagostanje.

Da bi svoj dostop do sreče še povečali, si v letu 2021 lahko omislite še nekaj kovinskih modnih dodatkov.

V letu 2021 kitajski astrologi ne napovedujejo kakšnih eksplozivnejših ali katastrofičnih dogodkov, zato se gre nadejati relativno ugodnim razmeram za to, da se poberemo po pandemiji 2020. Čas naj bi bil primeren tudi za dolgoročne naložbe (še posebno v kreativnih dejavnostih).

Leto metalnega Bivola je odlično tudi za urejanje družinskih razmer. Konec koncev ima Bivol rad umirjeno družinsko življenje, zato bo v tem letu naklonjen reševanju tudi najbolj kroničnih težav. In ker Bivol stvari včasih najraje vodi s trdo roko, ne bodite presenečeni, če bo naenkrat v zraku čutiti več potrebe za disciplino.  Tudi tiste, ki se ji bomo podvrgli sami od sebe z namenom, da bi si bolje organizirali čas.

Pa bo leto 2021 srečno leto?

Če je vaše kitajsko znamenje pri vrhu tistih srečnežev, ki jim bivolje leto namenja več blagoslovov, zagotovo.

Bivolje leto bo še posebno ugodno za ...

Podgane

Za vse, ki so rojeni v letu Podgane, velja, da bodo v letu 2021 njihovi ideali in osebni kontakti izjemno pomembni. Leto bo še posebno naklonjeno tistim, ki kar prekipevajo od optimizma.

Kače

Leto 2021 bo Kačam pomagalo najti odgovore na vsa najpomembnejša življenjska vprašanja. Njihove želje se bodo uresničevale ob ravno pravem trenutku. T. j. takrat, ko bodo to najbolj potrebovale.

Rojeni v letu Kače bodo v tem letu bogato obdarjeni s podporo prijateljev. V velik navdih bodo vsem okoli sebe.

Konji

Vaše sanje, prizadevanja in osebne navezave bodo ključnega pomena v prihajajočem letu. V letu 2021 boste našli nove zaloge energije, za katero niste vedeli, da jo sploh premorete. Polni boste idej, za katere se boste potrudili, da jih udejanite. Vaši bližnji vam bodo pri tem v veliko oporo. Pričakujte, da boste še bolj optimistični kot sicer, uspehi pa vas bodo navdali z novo ravnjo samozavesti. Več zaupanja boste uspeli razviti tudi do drugih ljudi. Leto Bivola ima za vas pripravljena številna darila, zato se vam bo včasih zdelo, kot da bi lahko tudi poleteli, če bi si to zaželeli.

Opice

Morda se vam to zdi nekoliko neverjetno, vendar pa bo leto 2021 eno najbolj pomembnih v zadnji dekadi. Prišli si boste na jasno glede življenjskih dilem, ki vam nemalokrat niso pustile spati. Uspelo vam bo najti ravnotežje v življenju, vaše želje pa se bodo ena za drugo pričele uresničevati natančno takrat, ko boste to najbolj potrebovali. Tekom leta 2021 bo zato vaša samozavest le še rastla, vam pa bo v vsaki situaciji uspelo najti ravno pravo rešitev.

Tudi vaši prijatelji bodo deležni blagoslovov Bivoljega leta, saj jim boste znali zares dobro svetovati.

Prašič

V letu 2021 se za vas končno odprejo finančna nebesa. Če boste dobili priložnost, da bi investirali v nekaj novega, nikar ne dvomite. Znano je, da se včasih izgubljate v lastnih tuhtanjih in tehtanjih, vendar pa boste tokrat obdarjeni z več energije Bivoljega leta, da se boste tokrat lažje in hitreje pravilno odočali. Pričakujte številna darila in srečnih razpletov v letu 2021!

Pa ostali?

Skupaj z zgoraj omenjenimi najbolj srečnimi znamenju leta 2021 si lahko pomagate izboljšati sicer čisto solidno leto z naslednjimi srečonosnimi simboli Bivoljega leta.

Srečna števila: 7, 9, 12, 21, 34, 42

Srečni dnevi v mesecu: 5., 9., 17. in 29.

Srečni meseci: marec, julij in september

Srečne barve: bela, rumena in zelena

Srečne smeri neba: zahod, severozahod in jugozahod

Kariera in bogastvo

Leto kovinskega Bivola prinaša karierna napredovanja, uspeh in nove posle, pa tudi blaginjo za vsa zodiakalna znamenja.

Še posebno tisti, ki so rojeni v znamenju Bivola, lahko pričakujejo še bolj poudarjene bivolje kvalitete, to so: neodvisnost, moč, pa tudi trmoglavost.

Tekom leta bi nekatera znamenja lahko izkusila težave, vendar pa bo večina, še posebno bolj prilagodljivi, uživala veliko sreče na področju kariere in finančnih prilivov.

Leta 2021 si bodo finančno dobro opomogli Zmaji, a le, če bodo znali izkoristiti priložnosti, ki jim jih bo na pot postavilo življenje. Številni Tigri in Zajci se bodo uspeli finančno osamosvojiti tako, da bodo našli dodatne vire zaslužka. Koze bodo polne idej, kako se hitro okoristiti v njihovem lastnem poslu, cilje pa jim bo enega za drugim uspelo dosegati z lahkoto.

Ljubezen

Kar se tiče ljubezni, je pred nami čudovito leto, obljubljajo kitajski astrologi.

Za tiste, ki pravkar razmišljajo o osnovanju ali širitvi družine, bo leto 2021 idealno.

Vse zakonske zveze, ki so sklenjene v letu metalnega Bivola, naj bi dolgo trajale in bile še posebno srečne. Če ste morda še samski, se pripravite, da boste leta 2021 spoznali svojo sorodno dušo.

Čustveni vrtinec zna še posebno premetavati nagajive in impulzivne Opice, ki jim zaradi tega morda ne bo uspelo izbrati pravega partnerja, s katerim bi zdržale v trajnejšem razmerju. Tudi Koze bi se morale potruditi nekoliko krotiti svoje impulze. Premisliti gre, ali ima zares smisel kupovati naklonjenost bližnjih z denarjem in darili. Najpomembnejša lekcija v letu 2021 bo zanje zato: Denar ne more kupiti ljubezeni!

Zdravje

Tigri in Opice bodo v letu 2021 obdarjeni z relativno dobrim zdravjem, zato večjih in resnejših zdravstvenih težav ni pričakovati. Občasnemu prehladu se seveda ne bodo mogli ogniti, po drugi strani pa bi lahko prišlo do izboljšanja kakšnih kroničnih stanj, ki so jih pestila v minulih letih.

Nekaj več nervoznosti gre pričakovati pri Zmajih, kar bi lahko bila posledica utrujenosti (morda celo izgorelosti). Previdnost je na mestu. Dovolj je bilo delanja nadur, ki ste jih nato plačali še z nespečnostjo.

Znamenja, ki se v napovedi kitajskih astrologov niste našli, lahko pričakujete povsem solidno in ugodno leto, a brez posebnih presežkov.
Slavni Bivoli

Napoleon (1769), Adolf Hitler (1889), Walt Disney (1901), Margaret Thatcher (1925), Barack Obama (1961), Saddam Hussein (1937), Gerald Ford (1913), Charlie Chaplin (1889)

Igralci: George Clooney, Richard Gere in Dustin Hoffman

Umetniki: Vincent Van Gogh

Kraljevi člani: Princesa Diana

Nekdanji predsedniki: Richard Nixon.

Povzeto po The Chinese Zodiac

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.