15. 3. 2022, 13:00 | Vir: STA

Ni še konec! Legende se vračajo ...

profimedia

TO bodo prvi koncerti legendarne skupine po smrti njihovega bobnarja. Poglejte, kje bodo nastopali slavni Britanci.

Staroste britanskega rocka, Rolling Stones, se odpravljajo na turnejo ob 60-letnici delovanja. To bodo prvi evropski koncerti skupine po smrti bobnarja Charlieja Wattsa, ki je preminil lanskega avgusta.

Wattsa bo, kot že na lanskih koncertih po ZDA, nadomestil glasbenik Steve Jordan, ki s skupino igra že 80. let prejšnjega stoletja. Preminuli bobnar, ki se je Micku Jaggerju, Keithu Richardsu in Brianu Jonesu v njihovi na novo ustanovljeni skupini pridružil leta 1963, je v starosti 80 let umrl avgusta lani v Londonu. Njegov tiskovni predstavnik je sicer že slab mesec pred njegovo smrtjo sporočil, da bobnar iz zdravstvenih razlogov ne bo sodeloval na jesenski ameriški turneji skupine.

Turnejo ob 60-letnici so poimenovali preprosto Sixty. Uvedel jo bo koncert 1. junija v Madridu, sledil bo München, 9. junija pa bo skupina prvič po več kot 50 letih nastopila v Liverpoolu, na stadionu Anfield, kjer so nastopili tudi prvič.

Sledili bodo koncerti na Nizozemskem, v Švici in Italiji, nakar se bo skupina ustavila v Londonu, kjer bo nastopila na festivalu BST Summertime v Hyde Parku. V juliju bo sledilo še nekaj koncertov. Turnejo pa bodo zaključili s koncertom v Stockholmu 31. julija.

"Žal mi je, da ste morali čakati, a čakanja je konec," je ob napovedi turneje povedal kitarist Keith Richards, ki meni, da je letošnje leto zelo posebno in se že veseli vaj s starimi prijatelji. Turneje se veselita tudi vokalist skupine, Mick Jagger in kitarist, Ronnie Wood: "Ko gledam množico, ko igramo v Evropi, vidim le nasmehe. To nam ogreje srce in vesel sem, da ljudi razveselimo vsakič, ko igramo v živo. Komaj čakam, da s fanti stopimo na nov oder in se zabavamo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.