10. 9. 2020, 10:12 | Vir: STA

Klicni center za turistične bone po novem le med tednom

profimedia

Klicni center za turistične bone, ki ga je vzpostavila Finančna uprava RS (Furs), po novem ne bo več deloval med vikendi. Tako bodo na telefonski številki 08 200 1005 na klice odslej odgovarjali od ponedeljka do četrtka med 8. in 15. uro, ob sredah med 7. in 17. uro in ob petkih med 8. in 13. uro.

Kot so sporočili s Fursa, so se za ukinitev klicnega centra med vikendi odločili zaradi zmanjšanega števila klicev.

Fursovi informatorji so od začetka delovanja klicnega centa za turistične bone sredi junija do 7. septembra odgovorili na 22.589 klicev. Na 85,8 odstotka prejetih klicev so odgovorili v 30 sekundah, povprečen odzivni čas je bil 29 sekund.

Prav tako so zavezancem pisno odgovarjali na vprašanja s področja turističnih bonov, in sicer na poštnem predalu bon.info@gov.si. Skupaj so odgovorili na približno 4700 vprašanj.

Furs sicer vse informacije o turističnih bonih ponuja na spletni strani.

Država je skupaj razdelila za 345 milijonov evrov turističnih bonov, ki jih je mogoče koristiti od 19. junija do najpozneje 31. decembra. Boni so izdani samo v elektronski obliki, evidentirani so kot dobroimetje v Fursovem informacijskem sistemu eDavki. Koristiti jih je mogoče v več delih in so prenosljivi med ožjimi družinskimi člani, porabo pa lahko vsak sam spremlja v mobilni aplikaciji eDavki.

Do zadnjega tedna v avgustu je pri ponudnikih turističnih namestitev bon delno ali v celoti unovčilo 511.554 upravičencev, kar je 25 odstotkov vseh upravičencev. Unovčenih je bilo za 69,8 milijona evrov bonov, kar je 19,6 odstotka celotne vrednosti.

Preberite tudi:

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.