A. Kl. | 20. 1. 2022, 08:52

Ko se smučanje tragično konča: Usodne nesreče slavnih na belih strminah

Profimedia
Ko se smučanje tragično konča: Usodne nesreče slavnih na belih strminah (foto: Profimedia)

V sredo je Francijo in svet pretresla žalostna vest, da je na smučišču v francoskih Alpah pri komaj 37 umrl igralec Gaspard Ulliel, zvezdnik prihajajoče Marvelove serije Moon Knight.

Ulliel se je v zimskem letovišču La Rosière na križišču med dvema smučiščema zaletel z drugim smučarjem in dobil resne poškodbe možganov, ki so se nato v bolnišnici v Grenoblu izkazale za usodne.

Profimedia

A priznani francoski igralec, ki je za sabo pustil partnerko Gaëlle Piétri in šestletno hčer, ni prva znana osebnost, ki se ji je življenje prezgodaj končalo na belih strminah.

Konec novembra je pri 38 v nesreči umrl znani slovenski deskar Marko Grilc, za njim žalujejo soproga Nina in trije otroci - najmlajša, Alaska Olivia, se je rodila po Grilčevi smrti.

Preberite še: To je zadnji pogovor med pokojnim Markom Grilcem in njegovo nosečo ženo Nino

Leta 2009 je zaradi usodne poškodbe glave po na videz nedolžnem padcu na smučišču Mont Tremblant v kanadskem Quebecu umrla igralka Natasha Richardson, žena stanovskega kolega Liama Neesona in hči igralke Vanesse Redgrave. Stara je bila 45 let.

Profimedia

Med tiste, za katere je bilo usodno smučanje, spada tudi pevec (kasneje politik) Sonny Bono, nekdanji mož popdive Cher. Njegovi nesreči na smučišču Heavenly bližini jezera Tahoe leta 1988 naj bi po nekaterih pričevanjih sicer botrovala dolgotrajna zloraba zdravil na recept.

Profimedia

Na črni seznam pa lahko uvrstimo tudi nekdanjega šampiona v formuli 1 Michaela Schumacherja, ki po smučarski nesreči v francoskih Alpah leta 2013 sicer ni umrl - bojda mu je življenje ob trku v skalo rešila čelada -, je pa utrpel tako hude možganske poškodbe, da nikoli ni v celoti okreval.

Profimedia

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.