N.Z. | 4. 2. 2022, 12:15

Ko ste v stiski s časom, a želite dobro jesti: TAKO pripravljeni špageti bodo NAJBOLJŠA Izbira

profimedia

Recept za špagete s hitro pripravljeno aromatično omako originalno (torej v italijanščini) sliši na ime: spaghetti aglio olio e peperoncino.

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Recept za 4 osebe

Potrebujete: 350 g špagetov, 4-5 strokov svežega česna, 2-3 svežih pekočih čilijev (peperoncino), svež peteršilj (sesekljan), olivno olje in ribani parmezan.

Priprava: V veliki posodi zavrejte vodo (naj je bo trikrat več od količine špagetov, ki jih kuhate). Na liter vode dodajte dober gram soli. Medtem ko se špageti kuhajo, olupite stroke česna in ga s pomočjo rezilnika za sir narežite na tanke lističe (če ne gre drugače, si pomagajte z nožem). Te lističe nato še seskljajte skupaj s čilijem. V globoki ponvi pogrejte olivno olje in nanj vržite seskljan česen s čilijem. Mešajte, dokler česen ne postane prozoren in dobi rahlo rumene robove. Takrat bo v vaši kuhinji tudi čudovito zadišilo. Zdaj je pred vami najpomembnejši trenutek priprave te božanske jedi. Zajamite nekaj škrobne vode z vrha lonca, v katerem so se kuhali špageti, in s to vodo 'ugasnite' česen s čilijem v ponvi. Šele nato v omako, ki tako nastane, dodajte odcejene špagete, ki ste jih skuhali al dente, in vse skupaj lepo premešajte. Ko je jed še topla, dodajte dobro sesekljan peteršilj. Še enkrat vse skupaj premešajte in razdelite po krožnikih. Na koncu svojo porcijo špagete aglio olio e peperoncino (količinsko po želji) začinite še z ribanim parmezanom.

Za lažjo predstavo (tudi, če ne znate dobro italijansko) pa si vse skupaj lahko ogledate tudi v videu:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord