Komičarka Martina Ipša v Facebook zapisu: »Še huje bo, če bomo pustili, da se to sranje vleče.«

12. 1. 2021, 14:36 | Scena

              Komičarka Martina Ipša v Facebook zapisu: »Še huje bo, če bomo pustili, da se to sranje vleče.« (foto: Revija Lea) Revija Lea

Znana mariborska komičarka, ki ima za seboj že več kot 1500 stand-up nastopov in si brez nje slovenske komične scene niti ne znamo več predstavljati, je svojo šaljivost usmerila v zapis na Facebooku, v katerem pove, da se bo tudi ona cepila proti covid-19.

Martina je zapis naslova 'Oda cepljenju' in začela z uprizoritvijo nekaterih drugače mislečih:

Ne bom se cepila je zakričala in se od gnusa stresla po celem telesu, ne zaupam tem kvazi znanstvenikom je dejala, ko je besno tipkala na telefon, ki je očitno  zrasel čisto naravno na Apple drevesu.

Vrniti se je treba k naravi trdi, ko se si nanasa ličila in ona že ve kaj je prav za njene otroke. Ni ona nora. Prebrala je veliko memov in pogledala en 20 min YouTube video. Skoraj celi. Ok, bolj na obroke.

On tudi ne verjame v cepivo in sestavine tega farmauceutskega lobi hudiča,  z veseljem pa golta modre tablete iste firme, ker tisto je pa pomembno. Le gre za njegovega tiča.

Ko je potrebno šalo dati malce na stran, Martina zapiše:

Ampak tako je da ni izbire. Med tem ko mi bluzimo umre vsak dan avtobus ljudi. In priznam da me ta številka pošteno mori.  Ma saj je vseeno pravijo, ker imajo pridružene bolezni, ampak saj so to od nekoga starši, dedki, babice ali njihove ljubezni.

Samo rada bi da se konča. Med nami je vse manj smeha in sreče. Vse več je lakote, revščine, nezaposlenosti in še huje bo, če bomo pustili da se to sranje vleče.

Za konec Martina pove, da se bo cepila, da bo zaupala stroki in da nas upiranje tej rešitvi lahko stane več, kot mislimo.

Zato se bom cepila, ker se to mora končati. In ja saj vem kaj zdaj sledi, zato dovolite mi da si rečem kar sama. Sem ovca in kura. Zaslepljena, neumna in prodana.

Dragi moji mislite kar hočete o meni, ampak jaz bom zaupala stroki. Ker grem k njim tudi ko imam zlom na roki. Zato se cepim za tiste, ki se ne smejo ker imajo kake bolezni. Če pa slučajno umrem zaradi cepiva in reakcije, pa vam povem da mi je to ljubše, kot pa da umre kak resno bolan otrok, zaradi moje neakcije.

Celoten zapis si lahko preberete tule: