24. 5. 2017, 21:41 | Vir: STA

Komik Colbert ne bo kaznovan zaradi nesramnosti do Trumpa

profimedia

Ameriška Zvezna komisija za komunikacije (FCC) je sporočila, da komiku televizije CBS Stephenu Colbertu ne bo izrekla kazni zaradi nesramnosti do predsednika ZDA Donalda Trumpa. Colbert je namreč 1. maja izjavil, da so Trumpova usta dobra le za sprejem spolnega organa ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Colbert je eden tistih Američanov, ki so se dobro znašli v času javnega ogorčenja nad tem, koga so si izvolili v Belo hišo. Gledanost njegove oddaje je bila pred pojavom Trumpa najslabša med podobnimi v istem časovnem okvirju, to je pozno zvečer med tednom. Ostri napadi na Trumpa pa so ga dvignili na prvo mesto.

Podobno rekorde gledanosti podira tudi oddaja Sobotna noč v živo (SNL), kjer igralec Alec Baldwin uprizarja Trumpa, Melissa McCarthy pa pobesnelega in neuravnovešenega tiskovnega predstavnika Bele hiše Seana Spicerja. Trump pomaga po svojih močeh s pogostimi napadi na oddajo, ki jo označuje za slabo z nizko gledanostjo in kmalu propadlo.

FCC sporoča, da ne bo ukrepov proti Colbertu, ker glede na pravila FCC to ni mogoče. Izjava je bila podana v poznih večernih urah, ko otroci že spijo, poleg tega pa so bile najbolj sporne besede prekrite s piskom.

Colberta so zaradi njegove izjave napadali tako z leve kot z desne, vendar pa gledanosti to ni škodilo in njegova oddaja, ki navdušuje predvsem mlajše liberalnejše gledalce, ni ogrožena. Med kritiki so bili sicer tudi zagovorniki pravic homoseksualcev, ki so Colbertovo izjavo označili za homofobično.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.