Nika Vajnhandl | 22. 3. 2022, 08:00

Komu je uspelo v pičlih dveh urah razprodati legendarne Križanke?

Slika je simbolična.

Nebojša Tejić/STA

Neverjeten vzpon skupine, ki na slovenske odre prinaša shagadelic rock n’ roll! Kako jim je uspelo v tako kratkem času prodati toliko vstopnic?

Joker Out napadajo legendarne Križanke. Tam bodo predstavili svoj drugi studijski album in še dodali veter v jadra vzpona, ki so ga začrtali še pred izidom albuma 'Umazane misli'.

Joker Out evforija

Vzpon skupine Joker Out je res izjemen: ljubljansko Cvetličarno so razprodali in zaradi zanimanja številnih ljubiteljev njihove glasbe dodali še en koncert - ko so imeli izdanih le nekaj pesmi in mesece preden so posneli prvi album 'Umazane misli'.

Epidemija je njihov pohod malo zaustavila, odkar pa je družabno življenje spet živahno, njihov pohod po glasbenih odrih dobiva dodatne pospeške. Za letos skoraj nimajo več prostega termina za nastope, pred dnevi so za samostojni koncert v Kranju prvič prodali 2000 vstopnic, včeraj pa spustili v prodajo vstopnice za svoj zgodovinski prvi nastop v prenovljenih Križankah, ki se bo zgodil 9. septembra - in občinstvo je v prvih dveh urah razgrabilo čez tisoč kart.

"Z največjim ponosom sporočamo, da bo shagadelic rock n’ roll odmeval tudi v Križankah! Predstavljali bomo sveže komade z novega albuma, ki ga ustvarjamo že od izida prvenca. Že vse od nastanka skupine pred šestimi leti sanjamo o tem čarobnem kultnem prizorišču in upamo, da se bomo z našim nastopom lahko postavili ob bok vsem glasbenim velikanom, ki so tu že igrali. Da bo ta večer še bolj poseben in unikaten, smo se odločili, da ne glede na vse izvedemo le en nastop, zato ne odlašajte z nakupom vstopnic!" so sporočili.

Matic Kremžar

Kdo so Joker Out?

Ljubljanska peterica Joker Out je zdaj že potrjeno naslednji veliki bend na domači glasbeni sceni. Navdušujejo s svežino, dobro energijo, muziko in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se zelo čuti na terenu.

Matic Kremžar

Po letih kaljenja so nase prvič resneje opozorili z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama 'Kot srce, ki kri poganja' in 'Omamljeno telo', leta 2019 pa so se povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom. Prvi rezultat sodelovanja je bil hit 'Gola', ki je osvojil tako občinstvo nacionalke kot komercialne radijske in TV postaje ter tako geografsko kot tudi starostno še razširil njihovo publiko.

V leto 2020 so vstopili s hitom 'Vem, da greš', zaključili pa z novo verzijo skladbe 'Umazane misli', enim od vrhuncev njihovih koncertov. Zlati piščali za novinca leta 2019 so dodali še eno, in sicer za izvajalca leta 2020, se vrnili na odre in svoj shagadelic rock 'n' roll popeljali celo v Postojnsko jamo. Lani so glasbene platforme pometli z albumom 'Umazane misli', oktobra pa za naslovno pesem prejeli nagrado Frišno/Fresh za pesem leta. Njihov naslednji video bo 'Barve oceana'.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.