22. 4. 2017, 07:55 | Vir: STA

Komu vse se nasmiha letošnji viktor popularnosti

Vid Valič
Komu vse se nasmiha letošnji viktor popularnosti (foto: Vid Valič)

V portoroškem hotelu Bernardin bodo podelili viktorje, kipce za medijske dosežke v lanskem letu. Večer bo povezoval komik Vid Valič, dogodek pa bodo pospremili rdeča preproga in med drugim nastop glasbene skupine MI2.

Kipce bodo kot vsako leto podelili v kategoriji viktorjev popularnosti, ki jih izbere javnost in strokovnih viktorjev, ki jih izglasujejo člani Akademije Viktor.

Člani Akademije, ki jo sestavlja več kot štirideset medijskih strokovnjakov, izbirajo nagrajence v osmih kategorijah. V sklopu strokovnih viktorjev so za zabavno TV-oddajo nominirane oddaje Na žaru, Ta teden z Juretom Godlerjem in Znan obraz ima svoj glas. Za voditelja zabavne TV-oddaje so nominirani Lado Bizovičar, Bojan Emeršič in Bernarda Žarn, v kategoriji informativne TV-oddaje so nominacijo prejeli Odmevi, 24 ur in TV dnevnik. Akademija bo podelila kipec tudi v kategoriji voditelj informativne televizijske oddaje, zanj se potegujejo Manica Janežič Ambrožič, Jelena Aščič in Edi Pucer.

V kategoriji igrane TV-oddaje ali TV filma so nominirani Ena žlahtna štorija, Pod gladino ter Štiri stvari, ki sem jih hotel početi s tabo. Za otroško ali mladinsko Tv oddajo so nominacijo prejeli Firbcologi, Infodrom in male sive celice. V kategoriji dokumentarnega filma so nominirani Charlatan Maqnifigue, Leteti in Lahko noč, ljubezen moja. Enemu izmed nominirancev, Mariu Čulibrku, Ajdi Smrekar ali Niku Škrlecu, se obeta viktor za obetavno medijsko osebnost.

V sklopu viktorjev popularnosti bodo podelili kipce v štirih kategorijah. Za viktorja za glasbeno osebnost oziroma skupino so nominirani BQL, Modrijani in Siddharta, za televizijsko osebnost pa Slavko Bobovnik, Jani Muhič in Peter Poles. Na področju radia so za radijsko osebnost nominirani Denis Avdić, Blaž Švab in Dejan Vedlin, v kategoriji radijskih postaj pa Radio 1, Radio Aktual in Val 202.

Poleg viktorjev popularnosti in strokovnih viktorjev bo podeljen tudi viktor za življenjsko delo.

Letošnji nominiranci se bodo ob prihodu na podelitev sprehodili po rdeči preprogi, po osrednji prireditvi pa bo potekala viktorska zabava.

Viktorje podeljujejo že od leta 1982. Prireditev pripravlja revija Stop, ki deluje pod okriljem časnika Večer. Neposredni prenos podelitve si bo mogoče ogledati na 1. programu TV Slovenija od 20. ure dalje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.