Kontroverzni avtor teorij zarot David Icke na obisku v Sloveniji

15. 3. 2017, 15:03 | Scena | Vir: STA

              Kontroverzni avtor teorij zarot David Icke na obisku v Sloveniji (foto: profimedia) profimedia

V Sloveniji se te dni mudi kontroverzni britanski pisatelj, publicist, predavatelj in avtor teorij zarot David Icke, ki je danes predstavil svojo knjigo Fantomski jaz (in kako poiščemo pravi jaz) v slovenskem prevodu.

V nedeljo bo na celodnevnem dogodku govoril "šokantnih odkritjih in provokativnih vprašanjih", so sporočili organizatorji.

To je sicer Ickeovo prvo gostovanje v Sloveniji in del letošnje svetovne turneje World Wide Wake up Tour. Icke, nekoč tudi britanski drugoligaški nogometaš, je bil športni komentator na BBC in član britanske stranke zelenih.

Sedaj pa že 26 let raziskuje svet, najbolj ga zanima narava resničnosti. Kot pravi Icke, je "realnost drugačna od dogovorjene kolektivne zavesti in kolektivne resničnosti, ki jo doživljamo kot absolutno".

Na predavanjih govori o lažni resničnosti, globalnem nadzoru in tehnikah hipnoze, s katerimi se obvladuje ljudi.

Kot navaja organizator predavanja v Ljubljani, je Icke v zadnjih desetih letih v več kot 60 državah nagovoril več kot 150 milijonov ljudi, med drugim je nastopil v Londonu, Sydneyju, San Franciscu in New Yorku.

V knjigi Fantomski jaz (in kako poiščemo pravi jaz) Icke piše o tem, da je stvarnost, za katero smo tako prepričani, da je resnična, le simulacija virtualne resničnosti.