Kraljica Elizabeta II. dobila še enega pravnuka

10. 2. 2021, 12:13 | Scena | Vir: STA

              Kraljica Elizabeta II. dobila še enega pravnuka (foto: Profimedia) Profimedia

Kraljica Elizabeta II. je dobila devetega pravnuka. Njena vnukinja, princesa Eugenie, je namreč v torek v Londonu rodila dečka, so sporočili iz Buckinghamske palače. Imena novorojenčka v skladu s kraljevim protokolom še niso razkrili, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz Buckinghamske palače so še sporočili, da je princeso ob porodu spremljal njen soprog Jack Brooksbank. "To je prvi otrok princese Eugenie in Jacka Brooksbanka. Njeno veličanstvo in njen otrok sta dobro," so še zapisali.

Imena dečka v skladu s kraljevim protokolom še niso razkrili. Na stavnicah sicer visoko kotirajo imena Arthur, James in Oliver. Novorojenček je enajsti v vrsti za kraljevi prestol, ni pa še znano, ali bo imel kraljevi naziv.

Princesa Eugenie je na družbenem omrežju Instagram objavila črno-belo fotografijo s tremi modrimi srčki in dvema klicajema. Na fotografiji so tri roke - domnevno novorojenčkova, njena in soprogova.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Eugenie (@princesseugenie)

30-letna Princesa Eugenie je hči princa Andrewa, drugega sina kraljice Elizabete in princa Filipa, ter vojvodinje Yorške Sarah. Je deseta v vrsti za prestol in ena od osmih kraljičinih vnukov oziroma vnukinj.

Skupaj s sinom princese Eugenie ima 94-letna britanska kraljica zdaj devet pravnukov.