Kraljica Elizabeta II. znova za volanom

1. 11. 2021, 15:20 | Scena | Vir: STA

              Kraljica Elizabeta II. znova za volanom (foto: Profimedia) Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. je očitno že okrevala potem, ko je morala nedavno noč preživeti v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Glede na fotografije, ki sta jih objavila britanska časnika The Sun in Daily Mirror, se je kraljica znova usedla za volan svojega Jaguarja in zapeljala po terenu palače Windsor, kjer prebiva.

Kraljica je bila pri tem čez glavo ovita z ruto in je nosila sončna očala. Glede na fotografije je bila v avtomobilu sama.

"Fotografije bodo gotovo pomirile ljubitelje kraljeve družine, ki jih je skrbelo za njeno zdravje," je pisal časnik The Sun. Pri The Mirror so zapisali, da je to prvič, da se je kraljica pojavila na prostem, odkar je noč preživela v bolnišnici.

Zdravniki so britanski monarhinji nedavno priporočili dva tedna počitka in nič potovanj, opravlja lahko le lažja dela za pisalno mizo. Zdravstveno stanje Elizabete II. je sicer vzbujal nemir na Otoku. Na presenečenje mnogih je v oktobru na dveh dogodkih hodila s pomočjo palice. Sledila je odpoved njenega obiska na Severnem Irskem, nato pa je noč na 22. oktober iz uradno zgolj "praktičnih razlogov" prebila v zasebni bolnišnici kralja Edvarda VII., kjer je bila na preventivnih pregledih. Odpovedala je tudi udeležbo na podnebnem vrhu v Glasgowu, na katerem bo nastopila z video sporočilom.

Vse to še posebej bode v oči, ker je kraljica Elizabeta II. sicer znana po svoji delavnosti, vestnemu izpolnjevanju vseh zadolžitev in za svoja leta dobri formi. Celo po smrti soproga, princa Philipa aprila letos je bil njen koledar delovnih obveznosti že po nekaj tednih znova povsem zapolnjen.