1. 6. 2020, 10:08 | Vir: STA

Kraljica Elizabeta ponovno nazaj v sedlu

Profimedia
Kraljica Elizabeta ponovno nazaj v sedlu (foto: Profimedia)

Britansko kraljico Elizabeto II. so prvič po več mesecih videli, kako preživlja čas zunaj. Fotografijo, na kateri monarhinja uživa v enem svojih najljubših hobijev na prostem, jezdenju, je v nedeljo zvečer objavila Buckinghamska palača.

94-letnica na posestvu gradu Windsor, kamor se je umaknila ob izbruhu pandemije koronavirusa, jezdi 14-letnega ponija po imenu Balmoral Fern, poroča britanski BBC. Kot je videti na fotografiji, je kraljica oblečena v suknjič iz zelenega tvida, na glavi ima rožnato ruto, na rokah pa bele rokavice.

Tako kraljica kot njen soprog, 98-letni princ Filip, spadata v rizično skupino starejših, ki so bolj podvrženi okužbi s koronavirusom in težjemu poteku bolezni covid-19, zato sta ves čas od uvedbe karantene v WIndsorju. Od tam sta v minulih mesecih nekajkrat nagovorila narod, s sporočilom za javnost ali po televiziji.

Britanska monarhinja je sicer znana po svoji ljubezni do živali, še posebej konjev in psov. Ob selitvi iz londonske Buckinghamske palače v Windsor v sredini marca naj bi tako s seboj vzela tudi svoja dorgija - gre za mešanca med jazbečarjem in valižanskim ovčarjem - po imenu Candy in Vulcan.

Sicer pa se članom kraljeve družine tudi med karanteno ni bilo treba odpovedati luksuznemu življenjskemu slogu, saj naj bi skupaj z njimi v izolacijo odšlo tudi več služabnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.