1. 8. 2021, 08:33 | Vir: STA

Kriminalna drama Hiša Gucci razkriva ozadje družine zadnjih 30 let

profimedia
Kriminalna drama Hiša Gucci razkriva ozadje družine zadnjih 30 let (foto: profimedia)

Na voljo je prvi napovednik kriminalne drame Hiša Gucci. Drama, ki jo je navdihnila resnična zgodba družinskega imperija za italijansko modno hišo Gucci in ki razkriva ozadje družinskega življenja v zadnjih treh desetletjih, v kinematografe prihaja novembra. Režijo podpisuje Ridley Scott, scenarij Becky Johnston in Roberto Bentivegna.

Film je nastal po knjižni uspešnici avtorice Sare Gay Forden z naslovom The House Of Gucci. V njem so zaigrali oskarjevka Lady Gaga, nominiranca za oskarja Adam Driver in Salma Hayek, ter oskarjevci Jared Leto, Jeremy Irons in Al Pacino ter Jack Huston.

Zgodba filma pripoveduje o umoru italijanskega poslovneža in vodje modne hiše Gucci Maurizia Guccija (Driver) in zatonu družinskega imperija. Lady Gaga je zaigrala v vlogi Maurizieve bivše žene Patrizie Reggiani, ki je umor naročila in bila zanj obsojena na 26 let zaporne kazni. Po 18 letih so jo iz zapora izpustili leta 2016.

Aprila se je sicer oglasila pokojnikova družina, ki je Scotta prosila za spoštovanje zasebnosti pri ustvarjanju filma. Skrbelo jo je namreč, da bi režiser ob predstavitvi Guccijevega umora javnosti razkril preveč zasebnih informacij o modnemu mogotcu in njegovih bližnjih.

Patrizia Gucci je v imenu družine povedala, da nasprotujejo temu, da nekdo "krade identiteto družine, zato da bi s tem zaslužil, za porast hollywoodskega zaslužkarskega sistema". "Govorimo o vsem, a obstaja meja, ki se je ne sme preseči," je dodala.

V ZDA film v kinematografe prihaja 24. novembra. Kot so sporočili iz Karantanija Cinemas, na redni spored slovenskih kinematografov film prihaja 25. novembra.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.