Kris Jenner zanikala, da je spolno nadlegovala telesnega stražarja

Grozi celo s tožbo zaradi lažnih obtožb

3. 10. 2020, 06:33 | Scena | Vir: STA

              Kris Jenner zanikala, da je spolno nadlegovala telesnega stražarja (foto: profimedia) profimedia

Nekdanji telesni stražar resničnostne zvezdnice Kris Jenner je po poročanju ameriških medijev svojo nekdanjo varovanko obtožil spolnega nadlegovanja. Mama slavnega klana Kardashianovih očitke zanika.

Tožba je uperjena tudi proti hčerki Kourtney Kardashian in varnostnemu podjetju, ki ga je zaposlilo. Podjetju očita, da je ustvarilo sovražno ozračje in kršilo zakonodajo, poroča portal nemškega tednika Der Spiegel.

51-letnik očita Kris Jenner in Kourtney Kardashian različnih oblik spolnega približevanja in drugih oblik nadlegovanja med letoma 2017 in 2019. Med drugim naj bi komentirali njegov videz in spolne aktivnosti ter ga skušali zapeljati, povzema tožbo USA Today.

64-letna Jennerjeva naj bi se med drugim leta 2017 stražarju približala tudi fizično, čeprav je temu nasprotoval. Šlo naj bi za telesni stik neprimerne in spolne narave, saj ga je masirala in se dotikala njegovega mednožja.

Stražar se je o tem pritožil svojemu nadrejenemu, ki pa se ni želel vmešati. Leta 2018 so ga suspendirali, a je nato do februarja 2019 delal za Kourtney Kardashian.

Odvetnik Jennerjeve Marty Singer je v izjavi sporočil, da tako Jennerjeva kot Kourtney Kardashian očitke v celoti zavračata, saj da niso resnični. Dodali sta, da si pridržujeta pravico, da ga bosta tožili zaradi lažnih obtožb.