Kristen Stewart in Viggo Mortensen v filmu Crimes of the Future

Znanstvenofantastični triler

3. 5. 2021, 10:08 | Scena | Vir: STA

              Kristen Stewart in Viggo Mortensen v filmu Crimes of the Future (foto: Profimedia) Profimedia

Kristen Stewart in Viggo Mortensen bosta zaigrala v znanstvenofantastičnem trilerju Crimes of the Future (Zločini prihodnosti) kanadskega režiserja Davida Cronenberga. Film bo prikazal priljubljenega umetnika performansa, čigar triki vključujejo vzgojo novih organov v njegovem telesu.

Po pisanju revije Variety, ki se sklicuje na portal Deadline, bo film postavljen v oddaljeno prihodnost, v kateri so se ljudje razvili onkraj "naravnega stanja in v preobrazbo, ki spreminja njihovo biološko sestavo". V njem umetnik po imenu Saul Tenser sprejme sindrom pospešene evolucije in v telesu požene nove in nepričakovane organe.

Odstranjevanje teh organov postane nova vrsta gledališča, ki si zasluži nadaljevanje, pa tudi pozornost vlade. To bo po pisanju revije Variety "nova priložnost za puščanje krvi režiserja, ki se dobro znajde na zaslonu in s svojimi filmi, kot sta bila Smrtonosna dvojčka in Videodrom". Film ni primeren za tiste s šibkim želodcem.

Zločini prihodnosti bodo zaznamovali tudi ponovno združitev Cronenberga in Mortensena približno deset let po tistem, ko sta zadnjič sodelovala pri Nevarni metodi. "Imam neporavnane račune s prihodnostjo," je povedal Cronenberg.

Poleg Mortensena in Kristen Stewart bosta v igralski zasedbi tudi Lea Seydoux in Scott Speedman. Film bosta podprli družbi Neon in Serendipity Point Films, Neon bo poskrbel za distribucijo po ZDA. Glavnina snemanja se bo začela poleti v Grčiji.