26. 4. 2024, 14:42

V Križankah čudovita zgodba, nepozabne pesmi iz filma, ki smo ga oboževali vsi (spektakel v Ljubljani)

Profimedia

V filmu je blestela zvezdnica, ki je ni več med nami ...

Festival Ljubljana predstavlja znameniti muzikal The Bodyguard (Telesni stražar), ki ga bomo v izvedbi plesalcev z londonskega West Enda premierno doživeli v Poletnem gledališču Križank na letošnjem 72. Ljubljana Festivalu.

Muzikal The Bodyguard (Telesni stražar) so na odrskih deskah prvič uprizorili leta 2012 na West Endu v Londonu. Zasnova muzikala je temeljila na osnovi zapisa Alexandra Dinelarisa po filmski uspešnici, istoimenskem trilerju iz leta 1992. Pozneje so adaptacije te produkcije ustvarile tudi številne druge gledališče hiše po svetu.

V glavnih vlogah sta v filmu Telesni stražar nastopila Whitney Houston, za katero je bila prav to prva filmska vloga (žal je danes že pokojna), in Kevin Costner, ki je film tudi produciral. Filmska uspešnica je s projekcijami po vsem svetu zaslužila 411 milijonov dolarjev (približno 383 milijonov evrov) in postala drugi najdonosnejši film leta 1992.

V glavnih vlogah sta v filmu Telesni stražar nastopila Whitney Houston in Kevin Costner.

V glavnih vlogah sta v filmu Telesni stražar nastopila Whitney Houston in Kevin Costner.

Profimedia

Album z glasbo iz filma je postal najbolje prodajani album vseh časov, prodan je bil v več kot 45 milijonih izvodov po vsem svetu, prav tako je prejel nagrado grammy za album leta. Singla I Have Nothing in Run to You sta prejela nominaciji za oskarja za najboljšo izvirno pesem.

Zgodba govori o Rachel Marron, slavni pop zvezdnici, ki postane tarča nevarnega zalezovalca, in Franku Farmerju, nekdanjemu tajnemu agentu, ki je neomajno predan svoji dolžnosti. V muzikalu in filmu je glasba Whitney Houston, med drugim uspešnice, kot so I Have Nothing, I Wanna Dance With Somebody in I Will Always Love You. Slednjo je pravzaprav napisala in prva odpela Dolly Parton, skladba pa je nato s filmom postala svetovno prepoznavna v pop izvedbi Houston.

Muzikal, ki bo izveden kar petkrat, bo na sporedu med 15. in 19. julijem ob 21. uri, pod režijo in koreografijo pa se podpisuje mednarodno priznani Mykal Rand.

Muzikal, ki bo izveden kar petkrat, bo na sporedu med 15. in 19. julijem ob 21. uri, pod režijo in koreografijo pa se podpisuje mednarodno priznani Mykal Rand.

Arhiv Festival Ljubljana

Muzikal bo na festivalskem odru Križank predstavljen v režiji in koreografiji uglednega britanskega umetnika Mykala Randa, ki smo ga na poletnem festivalu gostili že večkrat. Rand je svojo kariero začel kot nastopajoči v predstavah, napredoval v osebo, ki nadzira plesalce in skrbi, da je vse popolno, nato je postal rezidenčni režiser ter pozneje še koreograf in režiser svojih predstav.

V Ljubljani je postavil že več uspešnih muzikalov, kot so Lasje (2011), rock opera Jezus Kristus Superzvezda (2012), Briljantina (2013), Evita (2014), Chicago (2021) in Zgodba z zahodne strani (2022).

Muzikal Telesni stražar bo izveden kar petkrat in bo na sporedu med 15. in 19. julijem ob 21. uri.

* Muzikal bo v angleščini s slovenskimi nadnapisi.

 

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec