17. 4. 2021, 09:02 | Vir: STA

Lady Gaga in Adam Driver v kriminalni drami o umoru modnega guruja Maurizia Guccija

profimedia

Znano je, da bo britanski režiser Ridley Scott posnel kriminalno dramo Gucci o umoru italijanskega poslovneža ter vodje istoimenske modne hiše Maurizia Guccija. Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, se je oglasila družina pokojnega modnega oblikovalca, ki Scotta prosi za spoštovanje zasebnosti pri ustvarjanju filma.

Guccijeva družina se po pisanju Anse boji, da bi Scott v filmu z angleškim naslovom The House of Gucci ob predstavitvi Guccijevega umora javnosti razkril preveč zasebnih informacij o modnemu mogotcu in njegovih bližnjih.

Oblikovalčeva sestrična Patrizia Gucci je v imenu družine povedala, da nasprotujejo temu, da nekdo "krade identiteto družine, zato da bi s tem zaslužil, za porast hollywoodskega zaslužkarskega sistema". Dodala je, da ima družina Gucci identiteto in zasebnost ter poudarila: "Govorimo o vsem, a obstaja meja, ki se je ne sme preseči."

Patrizia Gucci je, po navedbah Anse, da bi več izvedela o namenu filma, skušala navezati stik tudi z režiserjevo ženo Giannino Facio, a neuspešno.

Film The House of Gucci nastaja po knjigi o Guccijevem umoru leta 1995, v vlogi oblikovalčeve žene Patrizie Reggiani, ki je umor naročila in bila zanj obsojena na 26 let zaporne kazni, pa bo nastopila Lady Gaga. Patrizio Reggiani so po 18 letih iz zapora izpustili leta 2016.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.