Lara Komar: Z Reko ljubezni zaplavam tudi do Trsta

16. 12. 2017, 10:01 | Scena | Vir: Liza

              Lara Komar: Z Reko ljubezni zaplavam tudi do Trsta (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik

Simpatična igralka Lara Komar iz Trsta je slovensko občinstvo navdušila z vlogo Irene v nadaljevanki Reka ljubezni.

Po očetu Slovenka, po mami pa Italijanka s slovenskimi koreninami sodeluje tako s slovenskimi kot italijanskimi gledališči. Z možem Davidom ima dva sinova, brez katerih si življenja niti ne predstavlja več.

Lara je na intervju prišla dobre volje in nasmejana, čeprav je zaradi snemanj njen delavnik natrpan in vstaja praktično že sredi noči. "Mislim, da se ne bom nikoli privadila vstajanju ob 3.45 zjutraj, da sem lahko v maski v Ljubljani ob 5.30," se smeji, čeprav se ji zgodnje ure na obrazu ne poznajo. "Začenjamo zelo zgodaj, saj snemalni dan traja 12 ur. Zgodi pa se, da si enkrat polno zaseden in snemaš do 20 prizorov na dan, včasih pa posnameš nekaj prizorov in hitiš v gledališče, kjer te čakajo vaje ali predstave. Čestitam planerki, ki vse to urejuje in usklajuje, saj smo igralci polno angažirani v teatrih po vsej Sloveniji in v mojem primeru tudi po Italiji." Lara namreč živi v Trstu. "V Ljubljano se vozim, včasih tudi prespim, sploh kadar me čakajo natrpani snemalni dnevi. Otroka obiskujeta slovenski vrtec v Trstu, zelo sem namreč navezana na tržaški dom v starem delu mesta, le nekaj korakov od morja. Obenem pa ljubim Ljubljano, z družino gremo radi na izlet v mesto, kjer 'dela mama'."

Na prvi pogled

V nadaljevanki Reka ljubezni Lara igra fotografinjo Ireno, s katero se je spoprijateljila, navihano pove. "Ireno sem takoj vzljubila. Postala je del mojega življenja in jaz del njene zgodbe … Zelo lepo se ujameva in iz dneva v dan gradiva skupno pot." Njen soigralec Tadej Pišek, s katerim imata v nadaljevanki glavno vlogo, pa je sicer njen dobri prijatelj, zato so snemanja še prijetnejša. "S Tadejem sva se spoznala pred tremi leti, ko sva skupaj igrala v dvojezični predstavi Trst, mesto v vojni, v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu. Takoj sva se ujela in lahko rečem, da sva postala dobra prijatelja." Prvič igrata kot zaljubljenca, a Lara je srečno poročena z Davidom, ki jo podpira pri njenem delu. "Moj mož me ljubi in mi zaupa," pove in doda, da sta se poznala pred enajstimi leti. "Zagledala sva se neke oktobrske noči, med koncertom, ko so na odru Bluebeatersi igrali Che cosa c'ê. Med tisočimi ljudmi, ki so na trgu Unità v Trstu plesali in peli, sva se zagledala in bila je ljubezen na prvi pogled." Davide prihaja iz Palmanove, v Trstu je študiral arhitekturo. "Hitro sva spoznala, da sva si namenjena, in tudi začela živeti skupaj," pripoveduje.

Potujoča družina

Pred štirimi leti in pol se jima je rodil sin Arturo, pred dvema letoma pa še Joakim. A vendar Lari uspeva usklajevati materinstvo in delo. "Od vedno je moje življenje zelo živahno in pestro. Imam srečo, da imam družino, ki mi pomaga in mi stoji ob strani, in predvsem moža, ki me vedno podpira. Čas, ki ga preživljam z otroki, je zame neizmerno dragocen. Zelo pomembno je, da smo skupaj, da skupaj gradimo življenje. Ko z gledališčem potujem po italijanskih odrih, gremo na pot vedno vsi skupaj. Ne bi bila tako srečna, kot sem, če ne bi imela družine, ki jo imam." (smeh) In doda, da so na neki način potujoča družina, saj se potrudijo, da so čim več skupaj. Ko pa ne gre, vskočijo stari starši. "None in nonoti nama z možem veliko pomagajo. Čeprav se trudiva, da preživimo skupaj čim več časa. Artur in Joakim sta se navadila na pestro življenje potujoče družinice." In njen Davide jo navduši prav vsak dan. "Davide je po poklicu arhitekt, a ima veliko talentov, ki jih iz dneva v dan odkrivam. Restavrira staro pohištvo, odlično kuha, riše, piše, predvsem pa je krasen očka in najčudovitejši partner." Klub temu tudi Lara včasih enostavno ne zmore vsega. "Ko sem res utrujena, si vzamem nekaj minutk, da odklopim možgane. Na avtomatu si skuham kavico in naučila sem se, da ne razmišljam o ničemer, najmanj pa o tem, kar me še čaka. V takih trenutkih izčrpanosti se vse zdi največkrat nemogoče. Energijo in moč, da se po odklopu z nasmehom spet lotim dela, pa mi daje misel na topli objem, ki me čaka doma."

Ljubiteljica nadaljevank

Z možem sta postala ljubitelja nadaljevank, sploh odkar imata otroke. "Odkar sem mamica, zvečer večkrat nimam dovolj energije, da bi si ogledala film, ki običajno traja vsaj uro in pol. Z možem sva zato postala ljubitelja nadaljevank. Manj kot uro dolgo epizodo lahko pogledava, preden zaspiva kot ubita. Katero redno spremljam? Ja, Reko ljubezni, seveda!" Lara je v Sloveniji postala zelo prepoznavna igralka, tako pa je tudi v njenem Trstu. "Lepe besede, zadovoljni obrazi, topli nasmehi so za igralca, ki svoje delo namenja publiki, ki ga spremlja, najlepše plačilo in največje zadoščenje. In ja, z Reko ljubezni zaplavam tudi do Trsta … in še dlje!"

Besedilo: Eva Jandl // Foto: POP TV, Aleksandra Saša Prelesnik