21. 6. 2020, 08:45 | Vir: STA

Ledena kraljica se bo prihodnji mesec vrnila pred filmske kamere

profimedia
Ledena kraljica se bo prihodnji mesec vrnila pred filmske kamere (foto: profimedia)

Francoska filmska ikona Catherine Deneuve se bo po tem, ko je lani novembra morala zaradi manjše možganske kapi na prizorišču snemanja le-to prekiniti, prihodnji mesec vrnila na snemanje filma De son vivant, piše francoska tiskovna agencija AFP. Kap je 76-letna igralka, ironično, doživela ravno med snemanjem prizora v bolnišnici.

Kot je povedala igralkina predstavnica za stike z javnostmi, je Catherine Deneuve popolnoma okrevala po "zelo omejeni" ishemični možganski kapi.

"Imela je veliko srečo, da so jo začeli zelo hitro obravnavati, saj so snemali v bolnišnici," je dodala. Kot je še povedala, se je igralka dobro odzvala na zdravljenje ter si tudi odpočila.

Film De son vivant v režiji Emmanuelle Bercot pripoveduje zgodbo matere, ki spremlja sinovo soočenje z rakom. Snemanje so do konca igralkinega okrevanja prekinili, a ga bodo nadaljevali 6. julija, so sporočili producenti. Vlogo sina je prevzel Benoit Magimel.

Catherine Deneuve, ki jo je v mladosti spremljal vzdevek ledena kraljica, je posnela več kot 100 filmov. V zgodovino filmske umetnosti se je med drugim zapisala s filmi Gnus, Lepotica dneva, Zadnji metro in Mesto zločina. Ob Juliette Binoche je zaigrala v filmu Resnica, katerega režijo podpisuje Hirokazu Koreeda.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.