9. 1. 2022, 09:00 | Vir: STA

Legendarno Audrey Hepburn bo v biografskem filmu upodobila Rooney Mara

profimedia
Legendarno Audrey Hepburn bo v biografskem filmu upodobila Rooney Mara (foto: profimedia)

Pri Applu pripravljajo biografski film o igralki Audrey Hepburn, ki jo bo upodobila Rooney Mara. Režijo filma bo prevzel Luca Guadagnino, scenarij pa bo spisal Michael Mitnick. Druge podrobnosti filma zaenkrat ostajajo skrivnost, piše filmska revija Variety.

Audrey Hepburn je obveljala za igralsko legendo zaradi svojih nastopov v klasikah, kot so Zajtrk pri Tiffanyju, Moja lepa dama, Počakaj do teme, Charade in Sabrina. V svoji štiridesetletni karieri je prejela vrsto nagrad, od oskarja do drugih prestižnih nagrad, kot so emmy, tony in grammy. Znana je bila tudi po svoji dobrodelnosti. Bila je Unicefova ambasadorka, na podelitvi oskarjev leta 1993 pa je bila posmrtno odlikovana s častnim oskarjem za posebne humanitarne namene.

Karizmatična igralka še danes velja za vzornico mladenk, ki sanjarijo o njenem slogu in podobno kot 18-letna Holly Golightly, ki si v znamenitem filmskem prizoru s kavo in rogljičkom ogleduje izložbo znane ameriške draguljarne, hrepenijo po boljšem življenju. Z njeno podobo je povezana tudi mala črna obleka.

V njene čevlje bo v filmu stopila Rooney Mara, ki je bila dvakrat nominirana za oskarja, prvič leta 2011 za glavno vlogo v filmu Dekle z zmajskim tatujem, pozneje pa še leta 2015 za vlogo v filmu Carol, so spomnili pri Variety.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.