Lili Sorum: Nikoli matematičarka, potem pa je odkrila numerologijo!

3. 4. 2013, 08:31 | Scena | Vir: Liza

Številke, matematika ... Ne, LiLi SoRuM nikoli ni bila navdušena matematičarka, bolj se je navduševala nad jeziki, plesom, preučevala je vse, kar je vsaj malo povezano z Južno Ameriko in starim Egiptom, glasno še vedno zastopa pravice živali, že kot otroka so jo močno bolele vse krivice, celo Indijancev v daljnih krajih. Potem je prišlo obdobje, ko je vse dneve preživela v knjižnici in med vsemi zanimivimi knjigami odkrila numerologijo. In bolj je preračunavala in obračala številke, bolj jo je numerologija navduševala.

Kako ste se srečali z numerologijo? Delali ste v vrtcu, nato v trgovskem podjetju, kako vam je numerologija prekrižala pot?

Pravzaprav sem se z numerologijo srečala, preden sem začela delati v tem podjetju. Po naravi sem oseba, ki jo zanima marsikaj, predvsem pa eksotično, ezoterično in nenavadno. Tako sem dobila v roke 800 strani debelo buklo o numerologiji, ki sem se je lotila iz radovednosti. Leta 2003 še nisem slutila, da bo to 'naključno srečanje' spremenilo moj pogled na svet in kasneje tudi moje življenje.

Kako pa vas je prepričala ta stara znanost? Kaj je bilo tisto, da ste začeli verjeti v numerologijo?

Najprej sem se izračunov lotila bolj za šalo kot zares. Saj veste, ko se za hec lotiš analize svojih bližnjih, potem pa ugotoviš, da opis osebnih števil res drži. Ko sem računala za sebe, sem se videla opisano zelo preprosto in zelo jasno. Določeni aspekti so bili tako razločno in preprosto razloženi, da sem bila šokirana. Hkrati mi je ta vpogled vase pomagal pri sprejemanju sebe take, kot sem. Svoje lastnosti sem začela dojemati kot pozitivne, ne več le kot šibkost. Vse je za nekaj dobro in vsako svojo karakteristiko lahko uporabimo sebi v prid, ne le v kritiko.

Kaj pa ima človek pravzaprav od numerologije? Kaj nam pomaga, če vemo, kaj pravijo številke, na primer našega rojstnega dne?

Numerologija je izjemno praktična. Osebna analiza nam pomaga pri razumevanju samega sebe. Je orodje spoznavanja svojega bistva, močnih in tudi šibkih točk. Pomaga nam razumeti izzive in vedno znova ponavljajoče se vzorce. Ko se soočamo s težkimi situacijami v življenju, je taka pomoč še kako dobrodošla.

Opozori nas, v čem smo močni, in to brez učenja in truda. Opisuje, kako nas okolica dojema in kako to sliko bolj pozitivno oblikovati. Prek osebnih števil lahko poiščemo svoje poslanstvo in nalogo na Zemlji, v življenju. Izjemno natančno opisuje pozitivne in manj pozitivne aspekte nas kot osebe. Brez obsojanja opisuje in ponuja boljše rešitve. Duhovna numerologija ponuja vpogled v našo karmo in nam s praktičnimi usmeritvami razloži, zakaj se nam določene zadeve v življenju vztrajno zapletajo ali zatikajo; pa naj gre za odnose, posel ali zdravje.

Numerologija ponuja tudi vpogled v obdobja našega življenja. Tako se bolje pripravimo na tekoče leto, mesec ali pač določen čas. Vsak izmed nas je v svojem osebnem letu, ki seveda nosi specifične vplive. Za vsak dan lahko izračunamo, kaj nam prinaša na ravni osebnostne rasti ali na splošno. Saj vemo, da je čas za delo in čas za počitek; je čas za družino in čas za študij, selitev in podobno.

Ali se numerologija povezuje še s kakšno drugo vedo?

Numerologija je več kot 8000 let stara veda. Pred stoletji je bil to način življenja, podobno kot poznamo način življenja prek borilnih veščin. Številom so bile posvečene ode in pesmi, himne, celo molitve. V zgodovini se je izgubilo veliko zapisanega gradiva, a danes je kot veda o številih znova vse bolj prisotna. Je samostojna veda, ki izhaja iz znanja o vibracijah, katere razlaga prek števil. Vibracije so energija. Mi smo energija. Pitagora je to imenoval 'glasba sfer'. Povezujemo lahko njen vpliv na glasbo, kabalo in veliko drugih zvez, povezovati pa jih ne moremo. Numerologija je samostojna veda.

Ali se uporablja numerologija tudi pri imenih?

Vsekakor. Duhovna numerologija uči, da smo si ime sami izbrali, preden smo se rodili. Podobno pravimo, da smo si sami izbrali svoje starše. Posvet z numerologom pred rojstvom je vse bolj običajen. Bodoče mamice bi se želele ogniti težavnih in obremenjujočim kombinacijam v imenu svojih prihajajočih otročkov. Vse več ljudi se odloča tudi za spremembo imena. Numerologija ni več hokuspokus in predmet posmeha. Vse bolj se zavedamo vpliva imena, ki ga uporabljamo. Kar velja tudi za vzdevke.

Katera pa so najmočnejša števila?

Poznamo mojstrska števila, katerih vibracija je višja. To pomeni, da oseba, ki ima tako število v svojih osebnih številih, lahko deluje na višjih ravneh. Ker obstaja svobodna volja, pa se vsak posameznik lahko v vsakem trenutku odloči, ali bo sledil svoji poti kot običajen smrtnik ali se bo podal na pot služenja višjemu dobremu. Na primer mati Tereza ima mojstrsko število 11/2, kar označuje duhovnega sporočevalca.

Druga skupina števil, ki zelo močno vplivajo na naše življenje, so karmični dolgovi. Naj najprej povem, da le malokdo v svojih izračunih nima takega karmičnega števila. To pomeni, da se soočamo z nedokončanimi situacijami iz preteklih življenj. Razumevanje svojega karmičnega dolga lahko zelo pomaga pri razreševanju vzorca, ki spominja na vrtenje v začaranem krogu.

Kaj pa števila povedo o nas?

Vse. No, vse. Numerologijo številni zaradi nepoznavanja dojemajo kot prerokovanje. Dogodkov ni mogoče napovedati s pomočjo numerologije, ker imam svojo lastno svobodno voljo. Zelo nam je pa v pomoč zavedanje, kaj se pravzaprav dogaja, česa se naša duša uči, kaj se nam na osebnostni ravni pravzaprav dogaja. Sami potem vzamemo vajeti življenja v svoje roke. Kadar smo zmedeni ali preplašeni, naša energija prši naokoli. Števila nam lahko pomagajo najti svoje bistvo, torej sidro in mir znotraj nas samih, ne glede na dogajanje v okolici.

Ali obstaja prav posebej slabo število?

Nikakor. Nobeno število ni dobro, nobeno ni slabo. Števila obstajajo. Vsako izmed njih nosi, opisuje določeno vibracijo. Vsako število ima pozitivne kot tudi manj pozitivne strani. Nosi blagoslove in nosi izzive.