4. 12. 2020, 10:06 | Vir: STA

Liverpool naj bi z naložbo v filmski studio postal severni Hollywood

profimedia

V Liverpoolu bodo še ta mesec začeli s postavljanjem filmskih in televizijskih studiev s ciljem, da bi britansko mesto postalo center filmske produkcije v Evropi ter t. i. severni Hollywood. Nekaj snemalnih studiev naj bilo nared že spomladi, piše britanski BBC.

Po besedah liverpoolskega župana Joeja Andersona bo nov center pripomogel tudi k razvoju lokalnih studiev Littlewoods studios. Kot je poudaril, bo nov kompleks, v katerega bodo vložili 17 milijonov funtov, omogočil celotno podporo filmski in televizijski industriji.

Kot je na sestanku odbora, ki načrtuje izgradnjo kompleksa, dejal arhitekt Dawn Coward, se kljub številnim snemanjem v Liverpoolu filmski ustvarjalci v njem ne počutijo doma. Kot je spomnil, so v tem pristaniškem mestu nedavno snemali Batmana in televizijsko kriminalno nadaljevanko Tin Star.

Liverpool je po pisanju BBC že doslej največji filmski center v veliki Britaniji, ki gosti produkcije večjih hiš, kot je denimo Netflix.

Zamisel je pozdravil tudi z bafto nagrajeni scenarist Jimmy McGovern, zlasti ker bo Liverpool po njegovih besedah "gostil nadarjeno množico ljudi, ki skrbi, da se lahko na platnih in ekranih zgodi magija". 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.