2. 3. 2020, 09:22

Ljubljanska skupina Andropavza z novo skladbo Preštej do tri (VIDEO)

Mare Vavpotič

Skupina Andropavza ustvarja že tri leta, sedaj pa končno predstavlja tudi svoj prvi studijski posnetek Preštej do tri.

Pevec Andrej Predin, kitarist Davorin Pavlica, basist Marko Vavpotič in bobnar Blaž Gregorin igrajo raznoliko avtorsko glasbo, s prvo skladbo pa so se nostalgično poklonili prvim doo wop skupinam in s tem tudi bogati in raznoliki zgodovini rock'n'rolla.

Tej temi sledi tudi tudi videospot Roka Predina, v katerem se skladba predvaja z vinilne plošče v starem jukeboxu, ki ponoči sameva v glasbenem klubu:

Ob izzidu je Andrej Predin povedal:

"Po prvih koncertih smo dobili dovolj samozavesti, da smo se odpravili v studio, kjer smo pod producentsko taktirko Domna Graceja in ostrim ušesom Jeana Markiča posneli dve skladbi. Za prvi single smo izbrali pesem o prepovedani ljubezni z naslovom Preštej do Tri. Na njej igra Domen trobento, Jean pa hammonde in roadse. Obe skladbi sta bili posneti na mah v enem snemalnem dnevu. Druga skladba Kaj bo ti Srce se trenutno še kali in čaka na svojo priložnost.

Presenetilo nas je, da je bilo snemanje tako uspešno. Resnično prijetna izkušnja, vsaka zamisel je našla svoje mesto. Komaj smo čakali, da objavimo prvo skladbo, a smo se zavedali, da za to potrebujemo nekakšno vizualizacijo, da lahko pesem namestimo na youtube in jo pošljemo na pustolovščino po medmrežju. Na pomoč je priskočil moj brat Rok in nam animiral čudoviti video.

Skladba je nostalgičen poklon prvim doo wop skupinam in s tem zgodovini rock'n'rolla. Preslikana je v evropsko tradicijo šansona. Govori o prepovedni ljubezni, o ukradenih trenutkih sreče, o hrepenenju in občutku, da smo sami proti svetu."

PREBERITE ŠE: Rok Predin: "Kvaliteta življenja je na dolgi rok pomembnejša od kariere"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.