8. 8. 2021, 06:33 | Vir: STA

Londonski filmski festival se bo začel s premiero vesterna z Idrisom Elbo

profimedia
Londonski filmski festival se bo začel s premiero vesterna z Idrisom Elbo (foto: profimedia)

S premiero vesterna The Harder They Fall v režiji Jeymesa Samuela z Idrisom Elbo v glavni vlogi se bo začel 65. londonski filmski festival, poroča britanski Guardian. Festival bo potekal med 6. in 17. oktobrom, zaznamoval pa ga bo preplet dogodkov v živo in virtualnih programov, dostopnih preko platforme Britanskega filmskega inštituta.

Poleg Elbe v vesternu The Harder They Fall igrata tudi Jonathan Majors in Zazie Beetz. Na festivalu so film opisali kot pravičniški vestern nove šole. Majors v njem igra izobčenca, ki zbere tolpo, da bi se maščeval svojemu sovražniku. Tega igra Elba.

Režiser Samuel, ki je v svetu filma in glasbe znan tudi kot The Bullitts, je ob novici, da bo prav njegov film odprl Londonski filmski festival, dejal:

"Odraščal sem v Veliki Britaniji in ta festival je bil zame vselej vrhunec leta, zato si ne morem želeti več od tega, kot da je moj celovečerni prvenec vključen v letošnji program."

Direktorica festivala Tricia Tuttle je dodala, da gre za brutalen in hkrati zabaven film ter da so tako ambiciozni in dodelani prvenci redkost.

Med producenti filma sta Jay-Z in sodelavec Quentina Tarantina Lawrence Bender. Film ni povezan z istoimenskim noir izdelkom v režiji Marka Robsona iz leta 1956.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.